Toch nieuwe Kuip in Rotterdam

vrijdag 18 mei 2012 09:45 36.232 keer bekeken 410 reacties Pro Shots Bron:Nos.nl

Twee grote bouwbedrijven werken los van elkaar aan plannen voor een nieuwe Kuip. Dat blijkt uit informatie in handen van de NOS en RTV Rijnmond. De wens van Feyenoord en de gemeente Rotterdam om een nieuw stadion te bouwen, wordt daarmee nieuw leven ingeblazen.

Ambitieuze plannen voor een stadion aan de Maas sneuvelden eerder. Nu zijn er twee bouwbedrijven in de race om samen met andere partijen een nieuw stadion neer te zetten voor 63.000 tot 65.000 bezoekers.

Elementen

Een consortium van bouwbedrijf BAM, Siemens en Eneco wil de Kuip zeer grondig verbouwen. De karakteristieke elementen van de oude Kuip worden in het nieuwe ontwerp meegenomen. Tijdens de bouw, die zo'n vier jaar gaat duren, kan het stadion gewoon gebruikt worden door maximaal 40.000 bezoekers.

De andere grote partij is aannemer Volker Wessels. Die werkt aan een nieuw stadion op de sportvelden direct naast de huidige Kuip. In hun plan blijft het oude stadion behouden voor andere sporten, maar de financiering daarvan is nog niet rond en ook niet opgenomen in de plannen.

Garant

In beide plannen zijn de kosten ongeveer 300 miljoen euro. De bedoeling is dat de gemeente Rotterdam zo min mogelijk financieel risico loopt. In eerdere plannen moest de gemeente een achtergestelde lening van 150 miljoen geven. Dat was politiek onhaalbaar. Nu zou de gemeente garant staan of aandelen in het stadion krijgen.

Beide consortia zijn nu de plannen aan het doorrekenen. In september kiezen de directies van Feyenoord en het stadion voor één van de twee opties. Die optie wordt voorgelegd aan het stadsbestuur.

Voor het eind van het jaar moet de gemeenteraad dan een beslissing nemen over een nieuwe Kuip. Een nieuw stadion zou in 2018 af kunnen zijn.

 

 

Gerelateerd nieuws
410 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75291 leden - Op dit moment zijn 571 mensen actief, waarvan 125 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved