Benschop: 'Zou ooit voor Feyenoord willen spelen'

Benschop: 'Zou ooit voor Feyenoord willen spelen'

Charlison Benschop krijgt na de winterstop de voorkeur in de spits bij AZ. De oud-speler van onder meer RKC Waalwijk houdt onder meer Jozy Altidore op de bank. Benschop blijft kritisch. "Ik scoor inderdaad te weinig, dat moet beter", zegt Benschop in NUsport. "Maar ik train dit jaar pas voor het eerst echt als een spits. De looplijnen, rust voor de goal. Spitsentrainer Piet Keur helpt me daar veel mee. Na de reguliere training gaan we vaak even aan de slag."

"Het begint ergens op te lijken. Voorheen was ik te druistig voor de goal. Ik wilde alles door het net jassen. Als je een periode niet scoort, wordt het alleen maar erger. Ruud van Nistelrooy vergeleek scoren ooit met ketchup spuiten. Als je heel hard je best doet, komt er niets. Denk je er niet bij na, dan komt het allemaal tegelijk. Mooi gevonden."

Als Rotterdammer heeft Feyenoord een speciale plek in het hart van Benschop. "Ik kom uit Rotterdam, heb iets met Feyenoord. Ooit zou ik graag voor Feyenoord willen spelen, het is een prachtige club. Ik zit bij AZ alleen hartstikke goed, het is een club van hetzelfde kaliber, kijk maar waar we staan."

"Ik vraag me daarom af of ik de overstap nu wel wil maken. Waar ik ook graag zou spelen, is PSV. Mijn vier Brabantse jaren bij RKC zijn me goed bevallen. Met Ajax heb ik niet zoveel, misschien ben ik daar te Rotterdams voor."

Lees meer over
Benschop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties