Schenkeveld: 'Excelsior een ideale springplank'

Schenkeveld: 'Excelsior een ideale springplank'

Bart Schenkeveld wil na zijn uitleenperiode bij Excelsior absoluut terug naar Feyenoord. Toch heeft hij wat met Excelsior. ''Als ik dan toch weg moest, dan maar hierheen.''

''Ik héb iets met Excelsior'', zegt Schenkeveld, die na zijn verhuurperiode wel weer terug wil naar De Kuip. ''Als ik dan toch moest worden verhuurd, dan aan die vereniging. Mijn opa heeft er jaren geleden gespeeld, in de tijd dat ze amateurs waren'', licht de verdediger toe in de nieuwste editie van Voetbal International.

''Nog belangrijker is de wetenschap dat Excelsior een ideale springplank is. Tal van spelers hebben via deze club de stap omhoog gemaakt. Jordy Clasie, Guyon Fernandez, Miquel Nelom en Kaj Ramsteijn. Die gasten speelden vorig jaar op Woudestein en nu in de Kuip. Robin van Persie, Mounir El Hamdaoui; allebei begonnen ze bij Excelsior'', beargumenteert Schenkeveld z'n keuze. Excelsior is voor hem de ultieme test.

De club staat onderaan in de Eredivisie en dus weet Schenkeveld dat hij het als verdediger druk gaat krijgen. ''Ik krijg heel veel te doen. Ik weet nu al dat we tijdens wedstrijden vaak onder druk komen te staan. Dan moet je als verdediger scherp zijn. Ik word op de proef gesteld en juist dat heb ik veel te lang moeten missen'', besluit de huurling.

Lees meer over
Schenkeveld
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties