Koeman: 'Ik ontstemd? Maakte slechts praatje in cockpit'

Koeman: 'Ik ontstemd? Maakte slechts praatje in cockpit'

De kop is eraf voor Feyenoord in Spanje. De selectie van hoofdtrainer Ronald Koeman heeft maandagmiddag voor het eerst tijdens het meerdaagse trainingskamp op het veld gestaan. Koeman liet zijn spelers op het uitstekende trainingsveld van het Marbella Football Center na een uitgebreide warming-up een passoefening en een positiespel afwerken.

Feyenoord arriveerde maandag enige tijd later dan gepland in Marbella, doordat het vanwege dichte mist op het vliegveld van Málaga een tussenstop in Granada moest maken. Koeman greep het uur dat het vliegtuig aan de grond stond onder meer aan om in de cockpit een praatje te maken met de piloot. ‘Jammer dat er in dan in Nederland rare berichten verschijnen over irritaties’, zei de coach na de groepstraining. ‘Uiteraard hebben wij er allemaal begrip voor als een vliegtuig noodgedwongen uit moet wijken. De veiligheid van de passagiers staat voorop. De sfeer bleef al die tijd ook prima. Bespottelijk dat media dan menen te moeten melden dat wij ‘ontstemd’ waren.’

Na ongeveer een uur kon het vliegtuig haar weg vervolgen, waardoor Feyenoord nog steeds ruimschoots op tijd was om na een lunch en een rustperiode aan het einde van de middag de eerste groepstraining af te werken. ‘De omstandigheden zijn uitstekend’, zei Koeman. ‘Mooi weer en een prima veld. Hier kunnen we deze week lekker aan de slag.’

Koeman zag maandag dat Sekou Cissé en Dani Fernández tijdens de training aansloten bij de selectie, nadat zij vorige week in Nederland vanwege blessureleed nog individueel trainden. De doelmannen Erwin Mulder, Kostas Lamprou en Ronald Graafland werden door keeperstrainer Patrick Lodewijks onder handen genomen en trainden apart van de rest van de selectie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties