Ajax-achtige bestuurlijke wanorde bij Feyenoord

2011-12-07 14:56:23 22.649 keer bekeken 349 reacties Pro Shots Bron: Catenaccio.nl

Het rommelt al een tijd bij Feyenoord. Sinds 2005 is de club uit Rotterdam meer in het nieuws door bestuurlijke perikelen en supportersonvrede dan door sportieve prestaties. Ook nu het in sportief opzicht beter gaat dan in de voorgaande jaren, houdt de onrust aan. Om een duidelijke reden. De supporters zijn het schimmenspel in het Maasgebouw spuugzat. Feyenoord lijkt zo verdacht veel op Ajax.

Het rommelt al een tijd bij Feyenoord. Sinds 2005 is de club uit Rotterdam meer in het nieuws door bestuurlijke perikelen en supportersonvrede dan door sportieve prestaties. Ook nu het in sportief opzicht beter gaat dan in de voorgaande jaren, houdt de onrust aan. Om een duidelijke reden. De supporters zijn het schimmenspel in het Maasgebouw spuugzat. Feyenoord lijkt zo verdacht veel op Ajax.

Onvrede over de bestuurlijke leiding van Feyenoord is niet nieuw. Die onvrede stamt al uit de tijd van de HCS-affaire, waarin supporters hun club op de rand van de afgrond zagen staan. Dit terwijl het bestuur van de club vrijwel geen vin verroerde. Het leidde tot het uiteindelijke aanstellen van Jorien van den Herik als nieuwe voorzitter. Onder het motto ‘Als ik mijn geld kwijtraak, dan ben ik er graag zelf bij’ dwong de charismatische ondernemer een plek af in de bestuurskamer van het Maasgebouw. Door zijn no-nonsense leiderschap en de hulp van een technische staf met heel veel voetbalknowhow krabbelt de Rotterdamse volksclub begin jaren ’90 uit het diepe dal.

Als in 1995 het Bosman-arrest van kracht wordt, verandert er een hoop in het internationale voetballandschap. Clubs vrezen hun belangrijke spelers kwijt te raken en zodoende niet meer mee te kunnen met de concurrentie. De angst voor sportieve achterstand is groot, zo groot dat er onverantwoorde uitgaven worden gedaan om de kwaliteit in de eerste jaren te waarborgen. Ook bij Feyenoord. Hugo Borst raakt hier de kantjes van aan in zijn boek ‘De Coolsingel bleef leeg’, waarin hij verhaalt over conflicten tussen spelers, trainers en bestuur. Het is het begin van het verval waar Feyenoord beetje bij beetje mee te maken krijgt.

Na het landskampioenschap in 1999, wederom onder leiding van een technische staf met veel voetbalknowhow en de nodige jaren bestuurlijke ervaring, volgt er nog één opleving; de UEFA Cup winst in de eigen Kuip in 2002. Voorzitter Van den Herik glunderde, zoals menig fan, om die welhaast surrealistische prestatie.

Voor veel supporters en ook bestuurders is dit een bevestiging, Feyenoord doet nog volop mee in de top van Nederland. Dat men daarvoor dure spelers nodig had, was een bijkomstigheid die te overzien was. Dacht men. Zo kwam het dat er in de Kuip de ene na de andere exoot het traditionele roodwitte tenue om de schouders kreeg, met de mededeling dat er wederom een ruwe diamant was gevonden, die door andere clubs onopgemerkt was gebleven. Althans, zo dacht men in de bestuurskamer. Het lijstje met miskopen lijkt eindeloos.

Dat blijft ook bij de supporters niet onopgemerkt. Het gemor begint in die jaren aan te zwellen en enkele prominente Feyenoord-supporters beginnen zich te bemoeien met de bestuurlijke gang van zaken. Van Den Herik bindt in, hij vraagt om een adviesrapport over het bestuurlijke orgaan, opgesteld door de inmiddels bekende commissie-Kerkum, een commissie onder leiding van Gerard Kerkum, oud-voorzitter van Feyenoord van 1982 tot 1989. Het is opvallend dat juist Kerkum de leiding krijgt over dit adviesrapport, omdat de club onder zijn leiding zijn ergste periode meemaakte en onder andere de bijna fatale deal met sponsor HCS sloot. Van Den Herik wil echter het beste voor de club en denkt deze zo te helpen.

 

Wanneer diezelfde commissie-Kerkum in 2006 een vernietigend rapport uitbrengt over dat bestuurlijke reilen en zeilen van de Rotterdamse club, en adviseert om de volledige directe te vernieuwen, roept vrijwel de gehele aanhang om het aftreden van voorzitter Van Den Herik. De kale zakenman wordt geschoffeerd op een manier die veel doet denken aan de militaire coups die gebruikt worden om machtshebbers af te zetten. Hij moet tegen wil en dank (en wellicht onterecht) als kop van jut aantreden. Gekrenkt in zijn trots verlaat hij zijn positie in het Maasgebouw. Gerard Kerkum neemt zijn positie ‘tijdelijk’ over. In de zomer van 2007 viert het gerenoveerde management van Feyenoord, door ‘uitstekend werk’ van nieuwbakken technisch directeur Peter Bosz en commercieel directeur Chris Woerts, een groot feest. Verschillende Nederlandse spelers van naam blijken bereid zich aan de club te binden. Daarnaast wordt een plan uitgevouwen om de club van buitenaf te financieren door middel van zogenaamde talentpools. Het lijkt op het eerste gezicht een ingenieus plan, dat de club op korte termijn kan voorzien van liquide middelen. De goednieuwsshow kan niet op in en rondom de Kuip.

Totdat de waarheid aan de oppervlakte komt. In de tijd die volgt, bereikt Feyenoord op zowel sportief als financieel gebied nieuwe dieptepunten. De ploeg is kort in degradatiegevaar, de met veel bombarie binnengehaalde spelers blijken een disproportionele prijs-kwaliteitverhouding te hebben en schulden zijn hoger dan tot op heden gecommuniceerd. Nu, vijf jaar later, beseffen de meeste supporters zich dat ze waarschijnlijk ook in deze val getrapt zijn. Er wordt een schimmenspel gespeeld in het Maasgebouw, waar inter-persoonlijke belangen zwaarder tellen dan de belangen van de club.

Advies

De commissie-Kerkum stelde in haar adviesrapport onder meer dat men transparantie en herkenbaarheid uit moest stralen naar de buitenwereld toe. Daarnaast moesten de banden met Feyenoord en de Vereniging SC Feyenoord aangehaald worden. Ook dient onafhankelijkheid ten opzichte van financiers gewaarborgd te zijn. Als laatste pijler is er het genereren van financiële middelen voor het realiseren van sportieve ambities en de bouw van een nieuw stadion.

Op meerdere momenten in het recente verleden zijn deze adviezen niet opgevolgd, in de wind geslagen of gewoon grof genegeerd. De banden met de sportclub Feyenoord en de supportersverenigingen zijn matig tot slecht te noemen.

Het meest in het oog springende advies, het waarborgen van de onafhankelijkheid van financiers, wordt na het afzetten van voorzitter Van Den Herik prompt vergeten. Door het opzetten van de talentpools, een bedenksel van voormalig marketeer van het jaar Chris Woerts, verdwijnt een hoop van het toekomstperspectief van Feyenoord, met betrekking tot de verkoop van zelf opgeleide spelers. Een groot deel van die transfersom dient te worden afgedragen aan de investeerders in die talentpool, wat Feyenoord bijzonder afhankelijk maakt van financierders.

Daarnaast wordt met het afzetten van Sjaak Troost de enige man met duidelijk aantoonbare voetbalkennis en een echt clubhart uit de directie gezet, nota bene een ex-profvoetballer, die het klappen van de zweep kent.

Hiervoor in de plaats komen op aanbevelen van Hans Blankert, oud-NOC*NSF voorzitter, en een aantal prominente Rotterdamse zakenlui, te weten; Jos van der Vegt, Martin van Pernis en Dick van Well. Als algemeen directeur wordt Eric Gudde aangesteld, een Rotterdammer die enkel ervaring heeft met gouvernementele functies.

Parallel met bestuurschaos Ajax

Opvallend is daarbij de parallel die getrokken kan worden met de situatie bij Ajax niet veel later. Voorzitter Uri Coronel is op precies dezelfde manier in het zadel geholpen. Eerst ontkennen (“mijn houdbaarheidsdatum is allang verstreken”), daarna toestemmen met het advies van de (zelf aangestelde) formateur (“Blankert en de nieuwe commissarissen hebben een beroep op me gedaan”). Daarnaast is er de aanstelling van bestuurders in de Raad van Commissarissen zonder voetbalhart, iets dat bij Ajax ook gebeurde. Pas in een later stadium is de oud-voetballer Graeme Rutjes (een ex-Excelsiorspeler nota bene) toegevoegd aan dit geheel.

Dat dit alles in de media onderbelicht blijft, is te wijten aan de uitstekende mediaconnectie van Feyenoord, door het aanstellen van communicatiemanager Raymond Salamon, oud-hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, in 2008. Chris van Nijnatten, chef sport bij de van oorsprong Rotterdamse krant, neemt het vanaf die periode diverse malen op voor de falende bestuursleden.

Als de sportieve prestaties in 2010 een definitief dieptepunt bereiken door de 10-0 verliespartij bij PSV, staat daar opeens Pim Blokland op de stoep. Hij heeft een aantal investeerders bereid gevonden om direct geld in de club te stoppen. In ruil daarvoor worden er twee posities in de Raad van Commissarissen beloofd. Deze worden ingevuld door handelsgoeroe Blokland zelf en veel later dus Graeme Rutjes. Wederom ontbreekt elke vorm van Feyenoord-voetbalprofessionaliteit in het bestuurlijk orgaan.

Voetballend vernuft

In een poging om de supporters voor zich te winnen, worden Mario Been en Leo Beenhakker aangesteld als technische tandem op het gebied van voetbalzaken. Aanvankelijk wordt er veel lof geoogst met dit besluit, met name omdat het twee echte clubmannen zijn met de nodige voetbalbagage en bovendien een uitstekend, voetbalgerelateerd netwerk. Beenhakker zegt over die functie het volgende: “In de schaduw. Zonder contract, zonder geld en zonder officiële functie.” Na zijn ontslag bij de Poolse voetbalbond wordt het een officiële functie als technisch directeur, met Mario Been als rechterhand. Echter, het duo krijgt geen cent te makken en moet zich behelpen met gratis spelers, vriendendiensten van het enorme netwerk dat Don Leo met zich meebrengt. Vrijwel alle spelers floppen. Dat uitblijven van succes wordt Beenhakker aangerekend door de directie. Hij besluit daarop zijn biezen te pakken aan het einde van het seizoen. “Met een lege portemonnee is het lastig winkelen,” zo zegt de oud-trainer daar onder andere over. Prompt gooit de directie hem buiten. Wederom is de organisatie hierdoor verstoken van een duidelijke voetbalvisie op hoger niveau.

Terugbetalingen

Daarnaast gaat het ook financieel nog steeds niet voor de wind. In de zomer van 2011 wordt duidelijk dat Feyenoord ondanks de doorlopende sanering genoodzaakt is om in het komende seizoen zwarte cijfers te schrijven, anders dreigt het verlies van de betaald voetbal-licentie. Hoe men dat gaat doen, wanneer er in het voorgaande seizoen nog tien miljoen geleend moest worden van een investeringsmaatschappij, is onbekend. Die investeringsmaatschappij is overigens aangedragen door Chris Woerts, voormalige commerciële man in het Maasgebouw, en wil het geld binnen een jaar terug zien.

Hierdoor is de nieuwe technisch directeur, oud-Feyenoorder Martin van Geel, genoodzaakt om te pokeren wanneer er interesse is in de twee grootste groeibriljanten die de club rijk is. Hij weet er een gezamenlijke tien miljoen uit te persen, een bedrag dat dus echter volledig verdwijnt in het aflossen van lopende schulden en leningen.

Diverse bestuursleden koketteren echter met de transferinkomsten, die naar hun zeggen doorgeschoven worden, zodat Feyenoord aan het einde van het lopende seizoen een verwachte winst van 4 miljoen behaalt. Dat het afgelopen boekjaar afgesloten wordt met een verlies van 6,3 miljoen euro, baart geen zorgen aldus dit bestuur, bij monde van algemeen directeur Eric Gudde.

Het is het zoveelste euforische bericht in een lange reeks, eigenlijk sinds het aftreden van oud-voorzitter Van Den Herik. Na een zwaar kritisch rapport heeft de bestuurlijke carrousel overuren gemaakt, maar is de boodschap hetzelfde gebleven. Het komt helemaal goed, elke dag is er weer een positieve noot bij te schrijven.

Dat klinkt raar, zeker nu er nog meer afhankelijkheid van financiers is, terwijl de top van de club enige vorm van professionele voetbalkennis ontbeert en de beloofde transparantie uitblijft.

Het lijkt er verdacht veel op dat de Raad van Commissarissen van Feyenoord nu al minstens vijf jaar een stoelendans aan het houden is, een façade die keer op keer opnieuw voorgehouden wordt aan supporters als een ‘revolutie’. De aanleiding van de vorige revolutie, het adviesrapport, wordt hierbij nadrukkelijk in de wind geslagen. De hele bestuurlijke revolutie sinds 2006 is een illusie geweest, die opgeleukt werd door het opstappen van bestuursleden, maar waar feitelijk niks veranderd is omdat de belangen van nieuw aangestelde bestuursleden gelijk zijn gebleven aan de vertrokken mannen. Het is dan ook niet uit te sluiten dat het adviesrapport van de commissie-Kerkum uiteindelijk zo is opgesteld, dat er naar het vertrek van bepaalde bestuursleden is toegeschreven. Nu de invloed binnen het bestuurlijke orgaan verzekerd is, is de kritiek op het functioneren van het management als sneeuw voor de zon verdwenen. Zelfreflectie bestaat niet in het woordenboek van de heren van de RvC. Feyenoord lijkt qua bestuurlijke wanorde ontzettend veel op Ajax.

Een nieuwe Rotterdamse revolutie tekent zich aan. Laten we hopen dat het dit keer wel met voetbalverstand gebeurt.

Laatste headlines
349 reacties

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 57805 leden - Op dit moment zijn 12775 mensen actief.

De volgende leden zijn online (775)
R.FR Frpride Marteen Dre Nicky FR FeyenoordNr.1 wesley85 FR4Sho Feijenoord martien snellen mohpa6 Fatoslocos RK Davidkuyt Feye Kortlando tommentor Mummy Ruud Heus Tauck91 semthebest Rotterdammer patjefr FRjack feyenoorder12 RobinLandman Koenraadt jordi85 frheesch Rotterdammert FRSem Thierry20 Bal-Bal FR4LIFE(Dui) Sneekshit FR-Till feyenoordjob keepertje Razing ZynthFeyenoord fr-m euwick Jordi k1ko FR4Ever mitchfeyenoord ryca sirmike hannesvvm fr-peter. tuffe stanleymessi NoSurrender12 feijenoordrotterdam! joostvv2 feyenoordpownage Smorenburg lobbie Dimitri prono Pablito erike1 ThijmenFR Joepster siroj123 Toerie eno4 12fey bahia Joertje jefFRey1995 Snieker Frankster FRgoudse MscSanchez fhr Amauri Ubro Feyenoorder14 jordi_fr12 toetenstein fey13 smerik1985 TalkOfSBeek fr16 FRRMS MaikelFR12 timzeg vakkiez4 zutphen FnoordRdam ernst H Jackyan feyenoord1980 dat ene woord JBH jwrotterdam rici009 Bob60 haatneuzen mj jelle_feyenoord Nol Daedal Bottleneck wallienoot1908 CROOSWIJKER Grifte FR-JJN Sven-FR Jordi-FR010 dave5 Rdamjeff GioMaas dielange010 wouter-wv savo reborn loenje Hansieeee flatsh Feyyas patrick010 FRFriesland frtds SxDean jvdgoes FeyHidde FRLars Jhanse ronber010 Theedoek feyernoord-bellamy Ariez datisalleswatjehoort jopvr dEADER20 Edje1908 Peterbas010 frRijnsaar Combinatiespel Glenn078 paultjebosvelt8 alsje just14 j-d-tomasson11 yankeevictor RHPJS feyenoordjoted sjoerd12 matjeFeyenoord FR17 lars-feyenoord erik0610 Marinus_FR1908 Jagtua Briempje frdodo FeyenoordVld Stuurlui poklaan frjor1908 Homerus Michelangelo arendsnest JappoFR tommeehh jordyFR010 nldavenl Ralphvd jahroon frrrrr deurtje robbie1979 EgbertV SuperGuidetti1 Dutch1908 RikZeist anubislive Peter1908 Jochemfr angelfr Calliej FEYENOORD0571 Fuppa Ronald_Koeman -Romijn- LeroyFR0180 YausFR jordam TinZ1986 mruigrok Clasie10 FRJari paulfr yonidewolff FRmichael MikezFR wezthekid Maurice079 GeurtHilversum botlek_1 Betuwe Breakdown FR_Justin Harley1 Peter84 Euro010 lsimon Shimmy svennos12 seezu84 010feyenoord12 thommfr12 FRPatrick010 feyenoordfan69 Vedetterut domuso NicFR08 Eagle_pa JonDahlTom BarteldFR Harryrotterdammert Santino Stannoe Rgg FAi KelvinVGent Beunhaas1000 ante1908 Emmieslim R-Fey FRrealist mb2012 jubo MisterQ FRTamara BarryFR12 Nwk0180 Sbas Dream_Chaser VinceBJ stefandewaard Dfr Van_Geel Doppie4 Vinnn Big-R Anass010 glennnno Youri-- dikkeleo FRvernooij JDJ kuijt7 Nathanvh FRutger1908 cornfed Frstb Lenpa FR-GLENN-1908 duitser ChristianY10 danusz1986 weshallneversurrender vinman112 JZ12 Aapsko JeroenMexicano Edsonjones frhrv michel010gouda MMM Hattrick-machine Winchh rikkie12 Noorse_Kabeltrui DHFR12 Slopel RotZ jajajapio Anson FRDerk FRjoris1908 Don_Miguel Olli wawwaa Basvdbergh FR-Renswoude Rthomasg Johnguidettiengrazianopelle Rico15NL FRrdam1908 Evert010 RoedGoelliet Thomas_r12 Drievliet FR-Brabant ESmook Larsfeyenoord18 erik876 stevenvanb Thomas1999FR Fr23 ClasieVilhena Skyline23 WillemvanHanegem21 TariqBoularas Rick3207 Jans-scf thebana sven2111 PindakaasFR LeonardK Emilio NickFEY poehhee Bulldog010 Heus ger08win SebasFR12 Gillianowatser Rowan_ bleikjr NikNikkel Cage Feyenoord-oost12 FR046 FR12_MAARTEN shabalala Lauranzwart Toconi creedence-clearwater-revival_ KJO AnouarFR12 Jan-Boskamp YoloFR ComeonFR TheNam3d GRFR1980 Kippieknaus Benniemagikjekauwgom sebastiaan1980 Digidre Yalmar010 feyenoord1202 Fredje-R iejen GlennPelle c551127 frlen mauFR PedroMarcosFR FRColliejFR Kerkhof IkBenFanVanLex Ronskk DirkV13 Meent Vestendrie gebruikersnaamofzo beenhaar030 FeyFey FRU michiel2424 feyerdam04 RobSmulbaard Incognito Echwelnr1 MARKFRDRONTEN DeVos Ernard PapaKevin83 Somma CV6 CR1908 TATABANJA Jalg Wdb FeyenoordXL sven241 MaartenTT antonHGV Timo- Jasper0348 TessaFR010 jim-010 FR-BERRY ElPanzeFr deslee bodybuild xblueskyzz f2014 SupportYourLocals freekycalvo Btech mc-schaken Dyna KennethVermeer johnyjohny jag0_ Antonius91 Nickill feyenoord058 010-tje RoyoFR FRtycho tussenjaar Yourihvt josina bakmeel oldskool71 Mrunterwijst albabert RoyMouris010 Handdoek waaazaaa Differentkoek Blaayke Korkiekarel18 AshleyRDAM FR-Wessss-1908 Marokkaantje zuidoostdrenthe saskia Timfr1908_023 Harrypipo Walter kevinmulFR010 FR-Arnoud-88 JordiWaal Espana_FR 010-ert Swan showstopperNL Job LosBlancos Kikazim Piratehook faab FRSytz Cas_FR12 Truusxx SterkerDoorStrijd27 xsplinterx hakuna koningvliegtuig Frankyvn Turnbeutelvergesser feyenoord0416 popi WouterD1908 Fabje xJordi Daaff HetLegioen12Since1908 Thomlucas1 RealFeyenoorder ruigeronnie K1908t PiewievD tonymontanasgp Niets_is_sterker jordyclasie010 negentienhonderdacht Libertas fr12breda RuudFeyenoord Shur-Angelo Diongouda Unbanned rapstylesvary dzego FRRobin0183 fransje2009 Vamos010 alexnultien borisvandongen davidof42 feyenoord_Freak Matthew amqze Muldernl joejoe1979 Raubaht ciganos ConquistatoreFR12 Roan009 whasjoewahn Rambo Ratfield mini-merijn99 Huub010 Henric bradley_aap Rwiegmann FR010YNWA doemaar FRRed Jessica85 jim-h Mauricio_Aros FR-Langedijk 010TillTheEnd MrRdam Cowman froermond LittleMouwie pablosanchez10 hans1959 Andrea JM28 WessBoy010 P-Petersson scaga010 Skyhigh Maassluice010 Feyenoorder101 Koen-1908 TovenaarVanTatabanya Feijenoorddijk JanMetDeTelefoon Helga Rob12 -DeFiL- FRruben12 hihahondelul luldebehanger Hansiehansiefr12nl DoubleSpy bsdwrd squeezy Ottie Niek-Feyenoord JeroenFR77 Djaan97 AllThatMarco AardappelKonijn FR_postduif DennisjeP Kirkduyt10 mcvisscherjr roelish LIDOFR Japiejo SashaLegioen Feyenoord11 Dommeloempia1 Noah_S FR_Steven SanderFR010 Stoppel jordan WTSGD Wezz FeyDev ggh010 NielssFr12 ManuPresley Feyenoord4life-arnhem standyourground1908 Knettah FRspijkcity ricodetico snauwaap snizzol010 FR-30 Toktok vakw21908 CosaFareGrazooo misterv FR-Shabba Richard_BM Rafa Blowco_w1 malu96 FRgeert300 FrOldebroek kattuk SPFR LaptopFan Tekkelopdebal LarsFR92 FRMONKOU Verstappen 010-Sjoerd-010 RobSchouten1908 Pushkin Ericjeee1995 Buffalobill FRTID010 Massaman Wij_zijn_Feyenoord bramabc123 BradJones FR03020 DeBoom fr-tuin gokufan 9ball Steven_Seagal Joran2020 Geitekaas Kruidsnuiver Dylanfr10 Jorrr94 Feyenoord075 HooyFR FR-oJazeker Rdamalex Mark071 Jusapart Fakkelteit RyanFr TheIgor hightowert Fcmoerie username SirPsychoSexy FEYRotterdammert Arie_010 DamiennFey Publiekswissel TropicalDanny Vissertje fr_friesland1908 Tokisaki bartje-fr12 abrikees NorthFR boiler TheDoonhamers FR22 PlasmolenFR shabirisouf31 jappiecomando AJO123 RonnieCGood FR1908Q cluepon bdsbruno LAUWDIELAUWLAUW Blanke Sanka frmartijn1908 FR12-Ben Ernesto1908 Hsh GerbenFR1908 frricoo 0165FR Bapple -Anti020 Hvl88FR08 Feyenoorderinhartennieren12 FrankieOcean Oldebroekdegekste BlakeRevenge firjah feyenoordlorden Boris_FR12 RedWhiteHeart Thrillseeka Daan035 Megan1908 Philemonhofman Rjan1963sen Qwertasdf Johanwwijk Analist1908 Shampoofles Feyenoord0493 F1908RKampioen- carlosking TomV010 Dennis1983010 Katja1980 hansislowakije D2_Icon J0rdiO10 Fguy_ FRTom071 Cabral010 pipfeyenoord Pluk Alleballenopnelom Graziano12 Kuytje7 Sam741 Bassieros-010 Stefan95 Mstrcht043 Aros noahpls Grinch JorniFR12 Feijenoorder95 FRd15 Ricky90 Dreriesvdb Avanti FCBalophetDak BadEendje Seabass Vinni010 KaasVoorKerels Marcianofr Bramvi Luukbongers Rotterdamned Optimisttt Alex1981 J_Kiprich Ariehaan Tieme_el_ahmadi OlavFR_010 MVGslinkerhand balharieVdheijden RoelertFR Frnunspeed svenfrrotterdam1 elroor KOOT dennis_1978 wnsiej010fr Kippenvel Spiderpig KoningElAhmadi8 FR-1991 demonFR Diesel009 Boterhamzakje1908 ZeikerdvanFeyenoord EDR30 lotte010 Velthuyzen BertvdBiesebos Jefesj JimiLendrix Rob-FR fr12_blyat Pindasausjes Feye010noord Joep22 Bbertje61 klosjos Ramiw3 fluub ThomasHarskamp Frankkie Thomas90 Feyenooorth RoaldBakker Jakkaja febrazinch LeoBeenhakkert Kainoordwijk Joep_010 1908totdood runnerup JGFR91 fanboy12 Feyenoordtotmijndood Havie08 Grzzm Fr-Niek RL12 Elamsa washandje83 Jimmy1908FR fr0165 ringostar InternetFreak Kenjedatnihorendan Jeremyk2001 H010Z

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Feyenoord nieuws | FR12.nl © 2007 / 2017 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting