Feyenoord trekt zich terug, Van Eijden zeer aangedaan

Feyenoord trekt zich terug, Van Eijden zeer aangedaan

Een KNVB-onderzoek naar de eventuele racistische uitlating van NEC-verdediger Rens van Eijden aan het adres van Guyon Fernendez is van de baan nu Feyenoord en de spits besloten hebben er verder geen werk van te maken.

Aangezien de Rotterdammers afzien van juridische stappen, is het voor de aanklager van de bond onmogelijk om de aantijging te onderzoeken. Daardoor lijkt de hele zaak definitief van tafel. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens Fernandez had Van Eijden hem zaterdagavond tijdens Feyenoord-NEC (0-1) 'racistisch bejegend'. Daarop sloegen bij Fernandez de stoppen door en haalde hij tot twee maal toe flink uit naar het gezicht van Van Eijden.

De Feyenoorder werd daarvoor voor zes duels geschorst. "Wij dienen geen klacht meer in bij de KNVB", aldus technisch directeur Martin van Geel in de krant. "Guyon Fernandez wil een streep onder de kwestie zetten, maar is opgelucht dat hij zijn kant van het verhaal heeft kunnen vertellen. We gaan NEC wel een brief sturen om te onderstrepen dat wij het gedrag van Rens van Eijden verwerpelijk vinden. Dat zal geen gevolgen hebben, maar toch vinden wij dat wij dat moeten doen."

Van Eijden heeft in een gesprek met de NEC-directieleden Carlos Aalbers en Jacco Swart én trainer Alex Pastoor verteld dat hij zonder een woord te hebben gewisseld met Fernandez twee keer in zijn gezicht geslagen werd. "En dus nemen wij afstand van de beschuldigingen", zei Swart gisteravond tegen De Gelderlander.

De algemeen directeur weet dat Van Eijden aangedaan is. "Dat is het hem niet in de koude kleren gaan zitten. Maar toch houden we het bij deze verklaring. We hebben het met Rens besproken. Ga je er een hele zaak van maken, wordt het algauw een circus. Hij wil vooral lekker voetballen."

Lees meer over
NEC Fernandez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties