Aboutaleb in gesprek met supporters van 'aangepaste lijst'

Aboutaleb in gesprek met supporters van 'aangepaste lijst'

Ahmed Aboutaleb gaat maandag in gesprek met een groep supporters van Feyenoord om te praten over de problematiek die komt kijken bij wedstrijden en andere gebeurtenissen rondom Feyenoord. Dit moet het begin zijn van meerdere gesprekken; de burgemeester wil 2 keer per jaar om tafel gaan met een afvaardiging van de kritische supporters en actievoerders. Een concept dat door de kritische supporters binnen Feyenoord en de actievoerders wordt gesteund. De uitvoering laat echter te wensen over.

Feyenoord zou zo namen hebben geschrapt van de potentiële lijst van de gemeente, omdat zij 'te kritisch' zouden zijn. De afvaardiging bestaat daardoor uit zeven personen. Eric van Dorp, bestuurslid van de FSV, en Mark van Beek, voorzitter van Het Legioen, zullen in gesprek gaan met de burgervader. Maurice de Ruiter - bekend van de petitie -, Mark - een onafhankelijke supporter - en een lid van het forum van LunaticNews zullen eveneens aanschuiven bij Aboutaleb. Een onbekende oudere man en een vrouw die onbekend is met de inhoudelijke problematiek maken het gezelschap compleet, zo meldt LunaticNews.

Kort gezegd bestaat de groep uit: één man met belangen binnen Feyenoord. Van Dorp, die ook wordt bekritiseerd door de supporters, omdat hij de belangen van de supporter niet behartigd. Drie mensen die onbekend zijn met de inhoudelijke problematiek. En dan twee kritische supporters die wel kennis hebben van de problematiek. Een scheve verhouding, zo concludeert LunaticNews.

Feyenoord beweert zelf een representatieve lijst van namen van supporters naar Feyenoord te hebben opgestuurd. Verder commentaar wil de club niet geven.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties