Trindade de Vilhena wint met Oranje O/17

Trindade de Vilhena wint met Oranje O/17

Onder 17 is woensdag het eerste kwalificatietoernooi voor het EK gestart met een overwinning. Tegen gastland Bosnië-Herzegovina won de ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg met 3-0. Nathan Aké, Thom Haye en Branco van den Boomen maakten de doelpunten.

Tegenstander Bosnië-Herzegovina was niet van plan om er een leuke wedstrijd van te maken. De ploeg had het vizier vooral gericht op de verdediging en het tegenhouden van de Nederlandse aanvallen. Het moeilijk bespeelbare, zware veld maakte het de mannen van Stuivenberg extra lastig.

Onder 17 liet zich echter niet gek maken en kwam al snel op voorsprong. Nadat Wouter Marinus uit een corner de lat had geraakt, kwam de bal via Elton Armah voor de voeten van aanvoerder Aké die van dichtbij raak schoot.

Ondanks de achterstand kroop Bosnië-Herzegovina niet uit zijn schulp. Slechts één keer brak de ploeg gevaarlijk uit, maar was de Nederlandse defensie op tijd om de bal uit de zestien te krijgen. Onder 17 creëerde vooral via Aké nog een grote kans, maar zijn inzet met het hoofd belandde in het zijnet.

Veilige marge

Na rust schoot Thom Haye zijn ploeg naar een meer veilige marge. Zijn vrije trap viel via de binnenkant van de paal fraai binnen: 2-0. Nadat Tonny Trindade de Vilhena dicht bij de derde treffer was, besliste invaller Van den Boomen met het hoofd de wedstrijd. Dezelfde Van den Boomen en Derkx misten in de slotfase nog de kans om de score verder op te voeren. Bosnië-Herzegovina zette daar slechts een enkele uitbraak tegenover, die opnieuw tijdig kon worden weggewerkt uit de Nederlandse zestien.

Stuivenberg complimenteerde na afloop zijn ploeg. ,,Het veld was erg zwaar. Dit zorgde er voor dat de spelers snel vermoeid waren. Bovendien troffen we een tegenstander die de jongens normaal gesproken in de competitie nooit tegen zouden komen. Bosnië-Herzegovina trok zich volledig terug. Zelfs na de 1-0 bleven ze op hun eigen helft hangen. Dat maakt de prestatie van onze ploeg extra knap. Ze zijn geduldig gebleven en hebben goed vanuit hun taak gevoetbald.”

Letland

Vrijdag wacht de volgende wedstrijd in het kwalificatietoernooi. Letland is dan de tegenstander. ,,Een ploeg die vermoedelijk dezelfde speelstijl hanteert als Bosnië-Herzegovina. Ik schat alleen in dat de Letten nog een stukje fitter zijn dan deze tegenstander.”

Onder 17 sluit maandag het toernooi af met een duel tegen Engeland. De nummers één en twee in de poule plaatsen zich voor de Eliteronde in maart volgend jaar.

Statistieken:

Onder 17 – Bosnie-Herzegovina 3-0 (1-0).

Scoreverloop: 7. Nathan Aké 1-0. 52. Thom Haye 2-0. 73. Branco van den Boomen 3-0.

Opstelling Nederland: Stan Bijl, Bram van Vlerken (41. Kenny Tete), Sandy Walsh, Nathan Aké, Jorrit Hendrix, Thom Haye, Wouter Marinus, Tonny Trindade de Vilhena, Jeroen Lumu, Robin van der Meer (59. Branco van den Boomen), Elton Armah (65. Stijn Derkx).

Lees meer over
Trindade De Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties