Topstudent 'CEO voor een dag' bij Feyenoord

Topstudent 'CEO voor een dag' bij Feyenoord

Topstudent Wouter Lankhorst heeft donderdag voor één dag de positie van algemeen directeur Eric Gudde overgenomen bij Feyenoord. Dit gebeurde in het kader van het programma ‘CEO for one day’, dat onderdeel uitmaakt van de TEDx-conferentie die donderdag in Rotterdam plaatsvond. Lankhorst leidde onder meer een vergadering met hoofd jeugdopleiding Stanley Brard en videoanalist Michel Valke en kreeg daarnaast vanuit de club een opdracht om uit te werken.

Voor Gudde en Lankhorst begon de dag ’s ochtends vroeg met een ontbijt in de Maastoren in Rotterdam, samen met alle geselecteerde topstudenten en CEO’s die deelnamen aan ‘CEO for a day’. Lankhorst kon daarna samen met zijn persoonlijke assistent en collega student Jente Rijpstra in De Kuip beginnen aan de opdracht die hij namens Feyenoord had gekregen. Hiervoor spraken de twee onder meer uitgebreid met clubambassadeur Gerard Meijer en technisch directeur Martin van Geel.

‘We zijn heel hartelijk ontvangen in De Kuip’, vertelde Lankhorst aan het eind van de dag. ‘We hebben veel vrijheid gekregen om te doen wat we wilden doen, hebben inspirerende gesprekken gevoerd en zijn van een hoop facetten van de club meer te weten gekomen. Het is me vooral opgevallen hoeveel goede zin de mensen hier uitstralen en daarbij gewoon heel hard werken.’

De 23-jarige Lankhorst is student aan de Universiteit van Tilburg. Hij had totdat hij hoorde dat hij ‘CEO voor een dag’ bij Feyenoord zou worden weinig op met voetbal. ‘Ik heb de afgelopen weken zelfs voor het eerst in mijn leven Studio Sport gekeken’, bekende hij. ‘Maar ik denk dat dit juist de reden is dat de organisatie van CEO for one day mij bij Feyenoord heeft geplaatst. Ze wisten dat ik geen band had met voetbal. Daardoor heb ik een frisse kijk op de zaken. Ik vind het goedkoop om te zeggen dat ik na vandaag supporter ben geworden, maar ik heb absoluut warme gevoelens voor de club gekregen en zal Feyenoord in de toekomst zeker gaan volgen.’ Lankhorst en Rijpstra zullen binnenkort de uitkomsten van hun opdracht bij Feyenoord presenteren aan de club.

Eric Gudde keek aan het eind van de dag tevreden terug op de tijdelijke wisseling van de wacht. ‘Je merkt dat studenten heel moderne en originele invalshoeken hebben voor bepaalde problemen’, zei hij. ‘Een student ziet geen barrières of belemmeringen die je soms zelf wel in je hoofd hebt als je deze functie hebt. Dat zorgt voor frisse ideeën, die soms wel en een andere keer weer niet uitvoerbaar zijn.’

Feyenoord speelde donderdag nog op een andere manier een rol tijdens de TED-x Rotterdam conferentie. Feyenoord-redacteur Steven van der Hoeven was namelijk één van de sprekers tijdens de conferentie, die plaatsvond in het Nieuwe Luxor theater. Hij werd geïnterviewd door gastheer Max Westerman, naar aanleiding van zijn deze week verschenen boek ‘Je ogen verraden je’.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties