'Wij-maken-ons-zorgen'-mars georganiseerd door supporters

2011-09-13 19:51:11 17.040 keer bekeken 584 reacties Pro Shots

Aanstaande zaterdag, voor de wedstrijd tegen De Graafschap, wordt er eens mars georganiseerd die ondersteund wordt door de verschillende supportersorganisaties. Supporters die zich zorgen maken om de club worden verwacht om mee te lopen. De oorzaak van de mars ligt aan het organisatorische aspect bij de club, een aspect waar de laatste tijd veel commotie over is ontstaan.

Beste supporters,

Gisteren zat ik in Breda zo trots als een pauw op de tribune. De eerste helft was niet goed, maar in de tweede helft hebben we een echt Feyenoord elftal gezien! Dat maakte mij trots. Heel trots. Eindelijk voor het eerst in jaren een elftal dat – vooralsnog – herkenbaar is. Mooi. Sportief gaat het Feyenoord nu voor de wind en dat is fijn, heel fijn. Maar, er is een maar…

Het sportieve aspect staat in schril contrast met de rest van de organisatie. De recente ontwikkelingen rond het SsF, waaruit blijkt dat Feyenoord onrechtmatig heeft gehandeld, vervolgens hierover heeft gelogen en als laatste ook nog de beloofde structuur heeft veranderd is ongehoord. Men beloofde dat supporters een stem zouden krijgen via het SsF, maar inmiddels is duidelijk dat Feyenoord in de statuten heeft opgenomen dat ze zelf de invulling bepalen. Dit in combinatie met de uitspraak “wij hebben dat miljoentje niet nodig” baart mij ernstig zorgen. De huidige organisatie koestert weinig liefde voor de eigen aanhang en schroomt er niet voor om dit wereldkundig te maken. Recente ontwikkelingen en uitvloeisels hiervan hebben we gisteren gezien toen Diego Biseswar met zijn vriendjes nota bene de eigen supporters ernstig aan het beledigen en het uitdagen was op de tribune. Dit is wederom een teken van een zéér zwakke organisatie waarbij iedereen mag doen én kan doen wat hij wil.

Naast het SsF verhaal is er grote onduidelijkheid over het bedrag dat de VvF ingelegd heeft, naar verluidt is er sinds oktober nog geen stuiver extra bij gekomen. De VvF heeft inmiddels al wel de zetels bij de club en dus zonder extra geld in te brengen wel de club in handen. Als laatste is er zéér recent in diverse media aangegeven dat Feyenoord nu al een tekort heeft op de lopende begroting. Dit betekent dat Feyenoord in juni volgend jaar de licentie voor betaald voetbal kwijt zal raken. De grote geheimzinnigheid vanuit de club omtrent dit onderwerp doet het ergste vrezen, wie zwijgt stemt immers toe en al is een praatje nog zo raar, er is altijd wel wat van waar!

Kortom: sportief gaat het momenteel voor de wind, maar de organisatie en de bedrijfscultuur lijken maar niet te veranderen. Bij een club als Twente doen ze meer werk met de helft van de personeelsleden. Een reorganisatie is onvermijdelijk maar de directie praat alleen maar over een nieuw stadion. Een nieuw stadion dat Feyenoord zelf moet gaan bekostigen en de club daardoor een nieuwe schuld van honderden miljoenen euro’s op gaat leveren. De leugens en het bedrog van de directie omtrent SsF baren mij hele grote zorgen. Het weigeren conclusies te verbinden aan het eigen wanbeleid en de verhalen van sponsoren die zo slecht behandeld worden dat ze afhaken liegen er niet om. Overal hoor en lees ik verhalen van supporters die zich ook zorgen maken om diverse redenen. Feyenoord doet de groep supporters die zich dermate kritisch betrokken voelt bij de club af als “een lastig klein groepje” dat geen liefde voor de club heeft. Dat doet mij pijn want ik val niet onder de “lastige” mensen, maar ik ben wel kritisch. Dat de club claimt dat ik geen liefde voor de club heb, en met mij alle fanatieke supporters doet mij pijn. Welke club in de wereld valt haar eigen, meest trouwe aanhang aan? Bij welke club in de wereld mogen eigen spelers de eigen supporters uitdagen en beledigen?

Ik maak me zorgen, niet meer om het sportieve, maar om de toekomst. Hierbij roep ik dan ook iedereen op dit Feyenoord lief heeft en zich ook “fanatiek” noemt om zich aanstaande zaterdag om 20:00 te verzamelen op Varkenoord. Ik wil iedereen oproepen die zich fanatiek durft te noemen, om met mij een mars te lopen vanaf Varkenoord naar de Kuip! Iedereen die houdt van Feyenoord en zich zorgen maakt, meld je, en laten we eens en voor altijd duidelijk maken dat het niet “een klein groepje” is dat zich grote zorgen maakt en begrijpt dat het voortbestaan van onze club op alle fronten ernstig in gevaar is!

Voor Feyenoord!

Deze mars wordt gedragen door de samenwerkende supportersorganisaties.


Gerelateerd nieuws
584 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74190 leden - Op dit moment zijn 873 mensen actief, waarvan 239 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved