Mulder: 'Let op die kruising, zei Pierre'

Mulder: 'Let op die kruising, zei Pierre'

Erwin Mulder heeft in zijn nog prille loopbaan met veel aanvallers te maken gekregen, maar één steekt er toch bovenuit. "Roy Makaay schoot gewoon alles tussen de palen", herinnert de doelman van Feyenoord zich in gesprek met Voetbal International. "Was eigenlijk te ziek voor woorden. Als hij ging schieten, wist ik dat ik hoe dan ook in actie moest komen. Echt een fenomeen."

In de tijd dat Pierre van Hooijdonk deel uitmaakte van de selectie van Feyenoord, was Mulder 'de lul'. "Had je net anderhalf uur met Pim Doesburg getraind en ging Pierre nog even dertig vrije trappen op je nemen", vertelt de doelman van Feyenoord. "Met terugwerkende kracht vind ik dat wel mooi. "Let op", zei Pierre, "die kruising". En dan ging die bal in die kruising. Echt bizar."

"Ik wist meteen waarom Feyenoord toen de UEFA Cup had gewonnen. Die vrije trappen van hem waren gewoon niet te stoppen. Was een mooie tijd. Sindsdien heb ik het middagdutje uitgevonden. Eerst Doesburg, daarna Pierre; ik werd helemaal gesloopt. Mijn vrienden wisten dat ze me tussen drie en zes niet hoefden te bellen, want dan lag ik op bed. Die periode heeft me gevormd."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties