Oefenduel tussen Engeland en Nederland gaat niet door

Oefenduel tussen Engeland en Nederland gaat niet door

De oefenwedstrijd tussen Engeland en Nederland, die woensdagavond zou worden gespeeld op Wembley, gaat definitief niet door. De Engelse autoriteiten hebben vanwege de rellen in Londen besloten om een streep door het duel te zetten. Oranje zou rond het middaguur naar Engeland reizen, maar kreeg vlak voor vertrek te horen dat het thuis kan blijven.

Sinds afgelopen zaterdag zijn er ernstige rellen gaande in Londen. De drie bekerwedstrijden die dinsdagavond in de voetbalhoofdstad van Engeland gespeeld zouden worden werden al afgelast en inmiddels is ook besloten om de oefeninterland tussen Engeland en Nederland niet te laten doorgaan. De politie heeft al haar aandacht nodig voor de relschoppers.

De rellen zijn het gevolg van een dodelijk schietincident. Een politieagent schoot in de wijk Tottenham, nabij White Hart Lane, een man neer en dit bleek later de aanleiding te zijn voor gewelddadige rellen. Voor het duel op Wembley waren al 70.000 kaarten verkocht. Het is niet bekend wat het Nederlands elftal nu gaat doen.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties