Clasie: 'Zal me opnieuw moeten bewijzen'

Clasie: 'Zal me opnieuw moeten bewijzen'

De selectie van Feyenoord krijgt vanaf deze week een nieuw gezicht voor de groep. Trainer Ronald Koeman moet de club klaarstomen voor de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Eén van de spelers die zich nadrukkelijk laat gelden in de voorbereiding is Jordy Clasie. De negentienjarige middenvelder mag zich na een sterk seizoen bij Excelsior bewijzen in De Kuip. Die kans pakt hij met beide handen aan. "We moeten ons vanaf maandag allemaal weer opnieuw bewijzen", zegt Clasie in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Clasie wil zich ondanks een goede reeks niet rijk rekenen. "Een basisplaats? Zover wil ik nog niet kijken. Natuurlijk kan het elftal dat tegen FC Dordrecht en SC Veendam startte ook de basisploeg zijn straks in de competitieopening tegen Excelsior. Maar ik reken mij nog niet rijk", zegt de jonge middenvelder, die de komst van Koeman betitelt als 'spannend'.

"Het is onzin dat de voorbereiding voor Feyenoord vanaf vandaag opnieuw begint. Maar iedereen zal zich wel weer opnieuw moeten bewijzen", aldus Clasie, die samen met Leroy Fer en Karim El Ahamdi het middenveld vormt van Feyenoord. Het is echter onzeker of zijn twee collega's aan de start van het seizoen het shirt van Feyenoord nog dragen.

Clasie is duidelijk over zijn toekomst. "Mijn droom is om door te breken bij Feyenoord. Daar ben ik nu mee bezig. Het jaartje bij Excelsior was bijzonder leerzaam. Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen in de Eredivisie. Natuurlijk is het hier heel anders dan bij Excelsior."

"Op Woudestein heerst een familiesfeer, Feyenoord is veel groter. In de Kuip is er altijd druk, is er altijd iets aan de hand. De afgelopen weken waren hectisch, maar het is zaak voor mij om te blijven focussen op presteren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties