Lammers: 'Nelom wordt gewoon de linksback in De Kuip'

Lammers: 'Nelom wordt gewoon de linksback in De Kuip'

Aan John Lammers de lastige taak om Excelsior komend seizoen in de Eredivisie te houden. In tegenstelling tot zijn voorganger Alex Pastoor kan de oefenmeester van de Kralingers in de komende voetbaljaargang niet over spelers als Jordy Clasie, Miquel Nelom, Guyon Fernandez en Kaj Ramsteijn beschikken. Het viertal gaat de kleuren van stadsgenoot Feyenoord verdedigen. “Geloof mij nou: de toekomst is aan Feyenoord”, beweert Lammers in Voetbal International.

“Clasie zou ik altijd opstellen; dynamische middenvelder, altijd druk naar voren, uitstekende passing en vertraagt het spel nooit”, legt Lammers aan het weekblad uit. “Nelom wordt gewoon de linksback in De Kuip en op termijn van het Nederlands elftal. Die jongen heeft alles, maar moet nog wel beter leren duelleren. Ramsteijn is een uitstekende speler, sierlijk, intelligent. Moet wel harder worden, maar heeft absoluut potentie. Fernandez heeft zijn snelheid, kan altijd het verschil maken, als hij maar vertrouwen krijgt.”

“Tel daarbij op die gasten van Oranje Onder-17″, vervolgt Lammers. “Tonny Trindade de Vilhena: ongelooflijk talent. Annas Achahbar: geweldige speler. Joey Sleegers: in potentie een uitstekende middenvelder. Ron Vlaar blijft, Stefan de Vrij heeft verlengd. Feyenoord is rijk. Ik preek niet voor eigen parochie, ik analyseer alleen maar heet objectief de talenten met wie ik heb gewerkt. De Coolsingel? Als Feyenoord erin slaagt om al deze talenten te behouden, durf ik daar wel wat geld op te zetten. En dat komt mede door Excelsior, waar jonge spelers zich kunnen ontwikkelen. Excelsior heeft dus wel degelijk een functie in het betaalde voetbal.”

Lees meer over
Anass Achahbar Excelsior Fernandez Clasie ramsteijn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties