Ludiek protest in Waalwijk

Ludiek protest in Waalwijk

Een groep van veertig à vijftig Feyenoordsupporters heeft maandagavond in het centrum van Waalwijk een ludieke protestactie gehouden. Gehuld in Feyenoordshirts dronken ze wat op een terras en rolden ze een spandoek uit. Hiermee uitten zij hun ongenoegen over de beslissing van burgemeester Nol Kleijngeld om de bekerfinale tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong Vitesse/AGOVV te verbieden. Deze finale had eigenlijk maandagavond in het stadion van RKC gespeeld moeten worden, maar de burgemeester vond het veiligheidsrisico plots te groot.

Nadat reeds 3.900 kaarten aan Feyenoorders waren verkocht, velen een vrije dag hadden opgenomen, bussen hadden geregeld en betaald, werd de wedstrijd plots verboden. Feyenoordsupporters reageerden hier vorige week woest op en besloten om maandagavond toch naar Waalwijk af te reizen, ook al werd er niet gevoetbald. “We willen de burgemeester van Waalwijk laten zien dat het echt niet gevaarlijk is als een groep supporters in je stad op een terrasje komt zitten.”

De Feyenoordsupporters waren opzichtig in het centrum aanwezig, wat natuurlijk vlot de aandacht van de politie trok. “Het was een ludiek protest”, aldus een woordvoerder van de politie. “Er zijn geen aanhoudingen verricht.”

De bekerfinale is inmiddels verplaats naar maandag 16 mei en wordt gespeeld op Het Kasteel in Rotterdam.

Lees meer over
Waalwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties