Been positief over spits Gerndt: 'Hij zou goed bij ons passen'

Been positief over spits Gerndt: 'Hij zou goed bij ons passen'

Mario Been reisde maandag zelf naar Zweden om Alexander Gerndt te bekijken en zag de spits van Helsingborgs IF prompt het winnende doelpunt maken tegen IFK Göteborg. De coach bleek de Zweeds international al vaker bekeken te hebben en zei al voor de wedstrijd dat hij denkt dat Gerndt een versterking kan zijn voor zijn ploeg: “Hij zou goed bij ons passen.”

De 25-jarige aanvaller heeft een vraagprijs van drie miljoen euro: een bedrag dat door externe financiers op tafel gelegd moet worden. “We hebben hem vijf, zes keer aan het werk gezien en weten wat we aan hem hebben”, zei Been tegen Expressen. “Of we hem ook gaan proberen te halen? Dat hebben we nog niet besloten. We zullen zien wat er de komende tijd gaat gebeuren. Het is in ieder geval een interessante speler met veel kwaliteiten.”

Gerndt maakte maandagavond zijn eerste doelpunt van het seizoen, die in Zweden nog maar drie speelronden oud is. Vorig jaar maakte de spits twintig doelpunten: acht voor Gefle en twaalf voor Helsingborgs. Na afloop van de wedstrijd van maandagavond hield hij zich op de vlakte: “Feyenoord? Dat is een goede club, meer heb ik daar niet over te zeggen. Degenen die me vandaag hebben zien spelen, zullen misschien niet zo vrolijk zijn geworden”, aldus een lachende matchwinnaar, die naast zijn doelpunt onzichtbaar was.

Lees meer over
Rotterdam Mario Been gerndt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties