Feyenoord moet Van den Herik schadeloos stellen

Feyenoord moet Van den Herik schadeloos stellen

Feyenoord moet oud-voorzitter Jorien van den Herik 43 duizend euro betalen. Dat heeft de rechtbank van Rotterdam bij vervroegde uitspraak bepaald. De club gaat niet in beroep.

Het betreft de wettelijke rente over de door Feyenoord eenzijdig bepaalde periode waarin de club de door Van den Herik voorgeschoten juridische kosten (730 duizend euro) in de zogenaamde FIOD-zaak heeft terugbetaald.

Een claim van Jorien van den Herik van circa 300.000 euro aan privékosten werd al in een eerder stadium in een tussenvonnis afgewezen. De ex-preses heeft zich daar, vanwege een gebrek aan bewijsmateriaal, bij neergelegd.

Feyenoord en Jorien van den Herik, aanstaande vrijdagavond samen met bondscoach Bert van Marwijk te gast in het programma Voetbal International op RTL7, werden in 2006 in de strafzaak rond het conflict met de FIOD tot aan de Hoge Raad vrijgesproken van fraude en belastingontduiking.

Lees meer over
Jorien van den Herik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties