Beroerd unicum dreigt voor Feyenoord in Enschede

Beroerd unicum dreigt voor Feyenoord in Enschede

Met competitienederlagen tegen Ajax (2-0) en De Graafschap (0-1) is Feyenoord slecht aan het nieuwe jaar begonnen. Indien de Rotterdammers zondagmiddag in Enschede ook van FC Twente verliezen, is een negatieve primeur een feit.

Sinds de start van de Eredivisie in het seizoen 1956/57 leed Feyenoord nog nooit drie opeenvolgende nederlagen bij het begin van een nieuw kalenderjaar. De huidige mini-serie van twee verliespartijen op rij is een evenaring van de start in 2008. Toen had de ploeg van toenmalig trainer Bert van Marwijk het nakijken tegen achtereenvolgens PSV (0-1) en Excelsior (2-1).

Feyenoord verloor dit seizoen precies de helft van zijn twintig competitiewedstrijden. Met nog veertien speelronden op de wedstrijdkalender is de kans groot dat de ploeg van trainer Mario Been een negatief clubrecord uit het seizoen 1957/58 evenaart of zelfs 'aanscherpt'. In die jaargang leden de Rotterdammers liefst vijftien nederlagen in 34 competitieduels.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties