Hofland: 'Ik keer niet terug naar Feyenoord'

Hofland: 'Ik keer niet terug naar Feyenoord'

In Rotterdam en omstreken wordt gerept over het gemis van een centrumverdediger bij Feyenoord. Kevin Hofland vertrok afgelopen zomer bij de Kuipbewoners, die hem op huurbasis naar AEK Larnaca stuurden. Bij de Cypriotische club heeft Hofland volgens eigen zeggen het plezier hervonden. “De resultaten zijn boven verwachting. Ikzelf zit lekker in mijn vel”, citeert Voetbal International.

Hofland maakte opmerkelijk genoeg al vier treffers. “Een record”, weet de 31-jarige verdediger, die bij Feyenoord als grootverdiener werd beschouwd. “Als speler zoek je plezier, niemand is gelukkig met een plaats op de bank. Hier is ook het onderlinge plezier groot en dat zie je aan de resultaten. Want AEK Larnaca (dat derde staat, red.) heeft niet de beste spelers van Cyprus, maar ´wel het beste team.”

“De ene dag ben je de held, de andere dag kun je er niets meer van”, vertelt Hofland over zijn Feyenoord-periode. “Dat is inherent aan het voetbal. Ik sta nog tot komende zomer onder contract in Rotterdam, maar maak het seizoen bij AEK Larnaca gewoon af. Destijds is met Feyenoord het besluit genomen dat ik zou vertrekken. De club heeft een ervaren verdediger laten gaan. Daar komen ze nu misschien op terug, maar er lopen genoeg verdedigers rond.”

“Misschien blijf ik ook na dit seizoen op Cyprus”, besluit Hofland. “Een aantal clubs heeft belangstelling getoond. Niet alleen vanwege mijn goals, maar ook door de teamprestatie van AEK Larnaca. Voorlopig heb ik het hier naar mijn zin; er is bij de club nog veel werk aan de winkel en er liggen mogelijkheden. Al is een ploeg die Europees voetbal speelt weer een andere afweging…”

Lees meer over
Hofland
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties