Feyenoord onder 19 verslaat Vitesse/AGOVV

Feyenoord/Excelsior heeft het uitduel met Vitesse/AGOVV A1 met 3-5 gewonnen. Elvis Manu was drie keer trefzeker. Onder 18 versloeg VVV/Helmond Sport A2 met 1-2, via goals van Matthew Steenvoorden en Jon-Joost Cornelissens. Onder 17 was in eigen huis te sterk voor Heerenveen/Emmen B1 met 1-0, Anass Achahbar maakte de enige treffer. Voor Onder 16 leverde een bezoek aan FC Den Bosch B1 een ruime 0-4 zege op. Onder 15 en Onder 14 hadden dit weekend geen competitieverplichtingen.

ONDER 19 WINT DOELPUNTRIJK DUEL BIJ VITESSE/AGOVV A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag het uitduel met Vitesse/AGOVV A1 met 3-5 gewonnen. In het doelpuntrijke treffen kwamen de Rotterdammers vooral in de eerste helft een aantal keer goed weg. Elvis Manu had met drie treffers een groot aandeel in de overwinning.

‘We begonnen heel slecht aan deze wedstrijd’, was trainer Jean-Paul van Gastel duidelijk na afloop. ‘Het begin was slap en inspiratieloos. Vitesse/AGOVV heeft ons in die fase in leven gehouden. We scoren nu vijf keer terwijl we niet zo goed spelen. Ik ben benieuwd waar de teller eindigt als het spel straks beter wordt.’

Het matige begin van de Rotterdammers leidde binnen het kwartier tot een achterstand. Een mooi afstandschot was onhoudbaar voor doelman Niels Konijnenburg en vloog in het doel. Daarna kreeg de thuisploeg nog twee enorme kansen om te scoren. Een inzet van de Gelderlanders werd van de lijn gehaald door Moreno Rutten en een lastig schot werd door Konijnenburg knap gekeerd.

Tien minuten voor rust werd O/19 voor het eerst serieus gevaarlijk en dat zorgde gelijk voor de gelijkmaker via Mick van Buren. Aan de tweede helft startte Feyenoord/Excelsior een stuk voortvarender. Na nog geen vijf minuten werd het via opnieuw Van Buren uit een strafschop 1-2. Twintig minuten lang hadden de Rotterdammers vervolgens de zaken op orde, maar toch kon een nieuwe tegentreffer niet worden verhinderd. Uit een hoekschop kwam de thuisploeg op 2-2.

Toen Manu O/19, op goed aangeven van Osama Rashid, een minuut later alweer op voorsprong zette, leek het een gelopen race. Zeker toen de aanvaller twee minuten later opnieuw trefzeker was en Feyenoord/Excelsior op 2-4 kwam. In dezelfde minuut vond Vitesse/AGOVV echter opnieuw de aansluiting en daardoor moesten de Rotterdammers in de slotfase alles op alles blijven zetten. Na de derde treffer voor Manu en de vijfde voor O/19 kon de ploeg van Van Gastel eindelijk opgelucht adem halen.

Vitesse/AGOVV A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 3-5

13’ 1-0 72’ 2-4 Manu

36’ 1-1 Van Buren 72’ 3-4

49’ 1-2 Van Buren 83’ 3-5 Manu

68’ 2-2

69’ 2-3 Manu

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort, Van den Engel (46’ De Vries); Jansen, Bouwmeester, El Harouchi (79’ Velder); Schoonheijm (68’ Rashid), Van Buren en Manu.

WINST VOOR ONDER 18 OP BEZOEK BIJ VVV/HELMOND SPORT A2

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag VVV/Helmond Sport A2 met 1-2 verslagen. In Helmond kwam het team van trainer Jan Gösgens in de eerste helft op achterstand, maar na de rust pakten de Rotterdammers uiteindelijk de verdiende winst. De winnende treffer kwam van uitblinker Jon-Joost Cornelissens.

De eerste helft startte ongelukkig voor O/18. Nadat Joey van der Velden eerst een inzet op de lat zag eindigen, moest de middenvelder na een schop al na een kwartier naar de kant. Niet veel later kreeg centrale verdediger Kay Blokland een schoen in zijn gezicht. Ook hij moest zich laten vervangen. Johnny Triel en Jerry Scholman kwamen voor de twee pechvogels in de ploeg.

Ook na een halfuur zat het de Rotterdammers niet mee. De thuisploeg had nog geen kans gehad toen een afgeslagen bal na een hoekschop snel terug werd gebracht in het strafschopgebied van Feyenoord/Excelsior en VVV/Helmond Sport de 1-0 maakte.

O/18 bleef in de eigen kansen geloven en beleefde na de pauze een droomstart. Binnen tien minuten werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Uit een hoekschop van Marley Berkvens werkte Matthew Steenvoorden de bal met het hoofd in het doel. Vijf minuten later was het opnieuw raak, nu via Cornelissens.

In het vervolg van de tweede helft kregen de Rotterdammers genoeg gelegenheden om de score uit te bouwen, maar het geluk bleef ontbreken. Invaller Jordy Toorenburg trof de paal en was even later oog in oog met de doelman opnieuw niet in staat de score uit te bouwen. VVV/Helmond Sport stelde ook niets meer daartegenover.

‘Het was een zwaarbevochten overwinning, maar wel een verdiende’ , beschouwde Gösgens na op het duel. ‘ We waren niet in ons beste doen vandaag, maar ondanks de moeite die we hadden zijn we niet echt in de problemen gekomen.’

VVV/Helmond Sport A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-2

30’ 1-0

50’ 1-1 M. Steenvoorden

55’ 1-2 Cornelissens

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Y. van Deelen, Van Oosten, Blokland (20’ Scholman), J. van Deelen; Agatowski, Van der Velden (15’ Triel), M. Steenvoorden (70’ J. Steenvoorden); Cornelissens, Balrak (46’ Toorenburg) en Berkvens.

VERDIENDE ZEGE ONDER 17 OP HEERENVEEN/EMMEN B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van Heerenveen/Emmen B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse was, meer dan de nipte uitslag deed vermoeden, de overheersende ploeg. Anass Achahbar was met zijn treffer verantwoordelijk voor de vijfde competitiezege voor de Rotterdammers.

Volgens Adriaanse was de overwinning voor zijn ploeg meer dan terecht. ‘We hadden het betere van het spel en zijn eigenlijk nauwelijks in de problemen gekomen. We hebben de kansen gehad om verder uit te lopen, maar die hebben we onbenut gelaten. Ondanks dat het voetbal niet heel goed was, zijn we natuurlijk blij met de drie punten.’

Het begin van O/17 was aardig, met een aantal goede kansen voor spits Achahbar. De aanvaller was drie keer bijzonder gevaarlijk voor het doel van de bezoekers, maar zag zijn inzetten telkens gekeerd worden door de doelman van Heerenveen/Emmen.

Er was bijna een halfuur gespeeld toen Achahbar de bal wél achter de keeper van de tegenstander wist te krijgen, na een omschakeling uit het boekje. Na een afgeslagen hoekschop van Heerenveen/Emmen was het eerst Vincent Janssen die de bal meegaf aan Achahbar. Hij speelde Joey Sleegers aan en kreeg de bal vervolgens goed terug. Oog in oog met de doelman bleef de aanvaller koel en maakte beheerst af: 1-0.

Het duel was stevig en vol strijd. Voetballend toonde Feyenoord/Excelsior zich de meerdere van de bezoekers en dat kwam tot uitdrukking in de kansenverhouding. Toch kwam Heerenveen/Emmen uit een spaarzame tegenstoot dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig voor de Rotterdammers eindigde de inzet van de gasten op de lat.

Na de pauze was het opnieuw O/17 dat de meeste kansen kreeg. Weer was Achabar twee keer dicht bij een treffer, maar ook nu bleek de doelman van Heerenveen/Emmen een goede sta-in-de-weg. De noordelingen, die met lange ballen probeerden iets te forceren, scoorden in de slotfase nog wel, maar zagen die treffer wegens buitenspel terecht worden afgekeurd.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Heerenveen/Emmen B1 1-0

28’ 1-0 Achahbar

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo. Woudenberg; Ake, Trindade de Vilhena, Sleegers (73’ Dercks); Boëtius (68’ Olijfveld), Achahbar en Janssen (73’ Staas).

ONDER 16 WINT RUIM BIJ FC DEN BOSCH B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag FC Den Bosch B1 met 0-4 verslagen. In Den Bosch was de ploeg van trainer Gaston Taument de betere ploeg en in tegenstelling tot in eerdere duels dit seizoen, werd dat krachtsverschil duidelijk tot uiting gebracht in de eindscore.

De start van O/16 was matig. De Rotterdammers begonnen het duel met slordig spel en maakten een hoop fouten in de passing. Toen Patrick Lopes Martins de Veiga na een klein kwartier een bal die terugstuitte van de doelman van de Bosschenaren in het doel werkte, was de ban gebroken.

Het spel van Feyenoord/Excelsior werd daarna beter. O/16 liet de bal goed rondgaan en creëerde daarmee kansen. Na 23 minuten was het opnieuw raak. Cas Knoester ontving een sublieme steekbal van Lopes Martins de Veiga en schoof de bal onder de doelman van Den Bosch door in het doel. Het enige wapenfeit van Den Bosch in de eerste helft was een inzet die op de lat boven doelman Jay Jharie eindigde.

Ook in de tweede helft gingen de Rotterdammers door met het zoeken naar goals. Een voorzet van Lopes Martins de Veiga bereikte William Geya Darjij, die goed afmaakte. Daarna zakte de gedrevenheid een beetje weg, maar bleef O/16 wel heersen. Den Bosch ging niet nadrukkelijk op zoek naar een aansluitingstreffer, waardoor Feyenoord/Excelsior het duel gemakkelijk kon uitspelen.

Na een uur spelen maakte Brandon Robinson de laatste Rotterdamse treffer, opnieuw op goed aangeven van Lopes Martins de Veiga. In de laatste twintig minuten kreeg O/16 nog wel een aantal mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak.

Gaston Taument zag een goede wedstrijd van zijn ploeg. ‘Op het eerste kwartier na, hebben we goed gevoetbald. Kansen creëren doen we iedere week wel, alleen ze daadwerkelijk benutten bleek voor ons steeds lastig. Vandaag ging dat prima en daarom ben ik tevreden.’

FC Den Bosch B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 0-4

13’ 0-1 Lopes Martins de Veiga

23’ 0-2 Knoester

46’ 0-3 Darjij

60’ 0-4 Robinson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Van de Ruit, Van Beek, Cabral (41’ Korporaal), Dorand; Kasdorp (60’ Driebergen), Dekker, Knoester (60’ Kassels); Gomez Nieto (41’ Thenu), Geyah Darjij (55’ Robinson) en Lopes Martins de Veiga.