FIFA in de bres voor Feyenoord

2010-10-02 09:22:00 12.284 keer bekeken 39 reacties Pro Shots Bron: Telegraaf.nl

De FIFA gaat Feyenoord bijstaan in een stevige procedure om tonnen aan transfergeld te innen, dat de Rotterdamse club tegoed heeft van de Britse club Cardiff City na de transfer van oud-Feyenoorder Glenn Loovens naar Celtic. De wereldvoetbalbond erkent dat Feyenoord ernstig wordt gedwarsboomd en heeft de club uit Wales nu gesommeerd de betaling in orde te maken.

Tegelijkertijd heeft de FIFA ook AZ deze week per brief geïnformeerd dat het in het gelijk wordt gesteld in de transfersoap rond Haris Medunjanin. Het Spaanse Real Valladolid heeft tot op de dag van vandaag geweigerd het transferbedrag van 250.000 euro over te maken aan AZ. Maar intussen heeft Real de Nederlandse speler zelf al weer doorverkocht aan Maccabi Tel Aviv in Israel.

Zowel Feyenoord als AZ is al een jaar lang ernstig verbolgen over het feit dat de Europese en wereldvoetbalbond door het uitblijven van harde maatregelen internationaal gezien competitievervalsing toestaan. Vanwege het strenge licentiesysteem moet het met forse schulden opgezadelde Feyenoord elke euro die wordt uitgegeven, verantwoorden aan de KNVB en is het voor trainer Mario Been onmogelijk om een nieuwe spits te kopen.

Tegelijkertijd mocht Cardiff City, dat voor 45 miljoen in het rood staat, in de vorm van Craig Bellamy (salaris 4 miljoen per jaar) ongestraft een nieuwe aanvaller aantrekken, terwijl het bijna 3,5 ton voor Feyenoord weigert over te maken. Feyenoord heeft recht op dat geld na de transfer van Loovens naar Celtic. Maarten Fontein, namens Nederland actief bij de UEFA en European Club Association (ECA), zegt dat deze zaken de belangrijkste reden zijn voor zijn organisatie om een internationaal licentiesysteem af te dwingen.

"Duitse clubs houden zich aan de regels als ze worden aangespoord om betalingen te doen. Maar clubs van naam in andere Europese landen lappen de regels aan hun laars. De UEFA en FIFA willen de sanctie opleggen dat ze niet mee mogen doen aan Europese competities. Wij willen dat ze ook in eigen land niet in actie komen totdat ze de transfersommen van hun spelers hebben voldaan", aldus Fontein.

Gerelateerd nieuws
39 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1410 mensen actief, waarvan 352 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved