Van den Herik loopt rente mis

2010-09-18 07:10:15 9.507 keer bekeken 28 reacties Pro Shots Bron: Telegraaf.nl

Begin deze maand is bij Feyenoord het allerlaatste 'lijk uit de kast' gehaald. Bij de Belastingdienst is in juli en begin september 2,5 miljoen euro afgedragen voor het laatste deel van Feyenoords akkoord met de fiscus ten aanzien van de belasting-schuld uit de jaren negentig (o.a. voor Julio Ricardo Cruz). In totaal heeft deze affaire de stadionclub de afgelopen drie jaar zo'n 8 miljoen euro gekost.

Daar bovenop heeft Jorien van den Herik nog een claim bij Feyenoord ingediend. Feyenoord heeft aan de oud-voorzitter, conform een afspraak die in het kader van zijn vertrek in 2006 werd gemaakt, de kosten van rechtsbijstand van in totaal 730.000 euro, die hij in de FIOD-zaak had gemaakt en die hij niet op de staat kon verhalen, inmiddels volledig aan hem vergoed. Feyenoord weigerde om daarbovenop nog rente vanaf eind jaren '90 en additionele privékosten te vergoeden. Dat was volgens Feyenoord niet afgesproken. De oud-voorzitter heeft daarop een rechtszaak aangespannen tegen zijn oude club bij de rechtbank in Rotterdam, omdat hij deze privékosten wilde ontvangen, in totaal zo'n 300.000 euro.

De rechtbank in Rotterdam heeft echter in een tussenvonnis een voorlopige uitspraak gedaan, waarbij Feyenoord in het gelijk is gesteld, tenzij Van den Herik nog met aanvullend bewijs kan komen. De in België en Zwitserland woonachtige ex-bestuurder heeft nu laten weten, dat hij daar niet meer mee komt, zodat het eindvonnis in feite vast staat.

Gerelateerd nieuws
28 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 739 mensen actief, waarvan 232 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved