Aboutaleb vindt voetbalwet niet 'streng' genoeg

Aboutaleb vindt voetbalwet niet 'streng' genoeg

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is niet te spreken over de onlangs goedgekeurde voetbalwet. Deze wet moet het mogelijk maken om hooligans snel en efficiënt aan te kunnen pakken, maar volgens de burgervader schiet het voorstel daarin nu te kort. Hij wil nog eerder actie kunnen ondernemen.

De nieuwe wet werd vorige maand goedgekeurd door de Eerste Kamer. Dankzij de nieuwe bevoegdheden moeten burgermeester meer middelen krijgen om op te treden tegen relschoppers. Aboutaleb is echter van mening dat de voetbalwet niet gehanteerd kan worden om preventief te handelen.

Pas bij een ‘herhaaldelijke verstoring van de openbare orde’ mag er namelijk worden ingegrepen. “Als hooligans volgende week met Feyenoord meegaan naar Gent kan ik niet zeggen: komt niets van in, lever je paspoort maar in”, vertelde hij tegenover Novum. Wel liet Aboutaleb weten dat hij de grenzen van de nieuwe wet wil opzoeken.

Lees meer over
voetbalwet
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties