'Vlaar, Engelaar, Anita en Lens vallen af bij Oranje'

'Vlaar, Engelaar, Anita en Lens vallen af bij Oranje'

Ron Vlaar, Vurnon Anita, Orlando Engelaar en Jeremain Lens zijn de vier afvallers in de selectie van Oranje. Het viertal mag niet mee naar Zuid-Afrika. Dat licht Bert van Marwijk om 17.00 uur toe tijdens een persconferentie in het Olympia Sport- und Konresszentrum in Seefeld, valt te lezen op de website van De Telegraaf. De spelers zijn inmiddels door de bondscoach ingelicht en gaan vanmiddag via de Franz Josef Strauss luchthaven in München op weg naar huis.

Na het afvallen van Anita, Vlaar, Engelaar en Lens blijven er 23 internationals over. Van het viertal vormt Anita de grootste verrassing. Het leek er natuurlijk op dat Van Marwijk de Ajacied voor twee posities wilde gebruiken. Zowel als links- en als rechtsback was hij een goede vervanger voor respectievelijk Gregory van der Wiel en Giovanni van Bronckhorst. Maar de 21-jarige Amsterdammer moet toch thuis blijven. Gisteravond (woensdag, red.) debuteerde hij na rust in Oranje, tijdens de oefeninterland tegen Mexico (2-1).

Vlaar was geen verraste keus. De Feyenoorder kampte met een hamstringblessure en kon de afgelopen dagen ook niet trainen. Engelaar moest een persoonlijk gevecht aangaan met Stijn Schaars en verloor. Tegen Mexico ging hij bij het tegendoelpunt ook in de fout, door Javier Hernandez uit zijn rug te laten weglopen, die binnenkopte. Lens kwam niet in actie tegen Mexico. De teller van de AZ-aanvaller blijft daardoor op nul staan.

Lees meer over
Vlaar
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties