Mario Been: 'Niet onze voorkeur'

Mario Been: 'Niet onze voorkeur'

Lange tijd was een dubbele bekerfinale simpelweg onbespreekbaar voor Feyenoord, maar na de inmenging van demissionair minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) zag de club geen andere mogelijkheid dan zich gewonnen te geven. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. Gisteravond zocht een groep van 300 Feyenoord-fans de confrontatie met de ME. Zij willen dat de KNVB het besluit terugdraait omdat Ajax-fans onzin op het internet hebben verspreid over de veiligheid. De officiële Feyenoord-delegatie ging eerder gisteren overstag toen juristen vertelden dat er niets tegen de KNVB viel te beginnen.

Onno Jacobs, Feyenoords financieel directeur, laat weten dat de club gaat proberen een graantje mee te pikken uit de fors hogere opbrengsten die de KNVB met twee finales tegemoet kan zien. "We gaan proberen meer te krijgen dan de vaste premie." Volgens algemeen directeur Eric Gudde is nauwelijks gesproken over de financiële details.

Gudde zei dat hij "teleurgesteld is dat het sportieve uitgangspunt van één bekerfinale niet overeind is gebleven". Volgens hem was Ajax snel te porren voor een dubbele confrontatie, maar hield de KNVB aanvankelijk ook vast aan één wedstrijd in De Kuip. "Maar na de eerste overlegronde bracht burgemeester Aboutaleb in dat Binnenlandse Zaken zich buitengewoon veel zorgen maakte over de maatschappelijke effecten daarvan en dat er een grote kans was op overruling vanuit Den Haag, in de zin van helemaal geen finale of eentje zonder publiek. Dat zijn scenario's waar je niet aan wilt denken."

"Een finale hoort wat ons betreft in één wedstrijd gespeeld te worden en daar ging onze voorkeur ook naar uit", reageert trainer Mario Been. "Maar nu de KNVB heeft beslist dat het eenmalig anders moet, gaan we dat gewoon doen."

Lees meer over
KNVB Mario Been
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties