'Feyenoord, Heerenveen en Twente strijden om Dost'

'Feyenoord, Heerenveen en Twente strijden om Dost'

De strijd om Bas Dost staat op het punt om los te barsten. De spits van Heracles Almelo, met elf doelpunten de meest scorende Nederlander van de Eredivisie, staat volgens AD/Sportwereld in de belangstelling van Feyenoord, FC Twente en SC Heerenveen. “Hoeveel ik moet kosten, weet ik echt niet”, reageert Dost.

De verwachting is dat de twintigjarige aanvaller, die 26 competitiewedstrijden nodig had voor zijn elf doelpunten, één miljoen euro moet kosten. Mario Been ziet Dost graag komen, maar de clubkas van Feyenoord is akelig leeg. Heerenveen lijkt momenteel de beste kans te maken op de handtekening van de spits, die zelf nuchter blijft over zijn toekomst: “Ik speel nog minimaal acht wedstrijden voor Heracles. Dat is één ding dat zeker is.”

Over de interesse van bijvoorbeeld Feyenoord wil de aanvaller weinig kwijt. “Interesse van Feyenoord? Ik heb het gelezen. Als een club mij wil overnemen, moet er geld op tafel komen. Dat is logisch, Heracles heeft ook een transfersom betaald om mij bij Emmen weg te halen. Ik sta nog twee seizoenen onder contract bij Heracles, maar het klopt niet dat ik tussentijds al heb verlengd. Ik wil juist afwachten wat er allemaal op mijn pad komt”, aldus Dost.

“Straks wil ik alles op een rij zetten”, vervolgde de aanvaller. “Bij Heracles blijven is een serieuze optie. Die club heeft mij de kans gegeven om door te breken, door mij over te nemen van Emmen nam de club een risico. Maar ik sluit niets uit. Wat gebeurt er als er een prachtige kans voorbij komt? Hoe reageer ik dan? Dat zijn dingen die straks kunnen gaan spelen.”

Vraag is of Dost wel toe is aan een stapje hogerop. “Ik heb er al eens over gesproken met trainer Gertjan Verbeek. Hij vindt dat ik nog een jaar bij Heracles moet blijven”, legde de spits uit. “Voor dit seizoen wilde ik vooral een basisplaats afdwingen. Nu ligt de lat veel hoger. Het zou mij verbazen als ik dit seizoen niet meer zou scoren. We krijgen RKC Waalwijk en ADO Den Haag nog thuis.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties