Beloften verrassend onderuit bij Smitshoek: 1-0

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond verrassend een nederlaag geleden in een oefenduel met v.v. Smitshoek. De ploeg van trainer André Hoekstra kwam in Barendrecht geen moment in haar eigen spel en moest diep in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd toestaan, waardoor het met 1-0 verloor.

Nog maar een paar weken geleden zetten de Rotterdamse beloften tegen het net als Smitshoek in de zaterdag eerste klasse b uitkomende Spijkenisse nog een grote 9-1 overwinning op het bord. ‘Vandaag was het verschil met die wedstrijd veel te groot’, zei Hoekstra. ‘Dat is teleurstellend.’

De Rotterdammers maakten het de amateurs te gemakkelijk door veel met de bal te lopen in plaats van de combinatie te zoeken. Smitshoek bleef daardoor in verdedigend opzicht eenvoudig overeind, zonder zelf voor de rust tot veel gevaar te komen. De Barendrechters gokten met name op de counter via Geert den Ouden, de aanvaller die in het verleden onder meer voor Excelsior speelde.

In de tweede helft leverde de strijdwijze van Smitshoek meer succes op. ‘Wij werden aan alle kanten voorbij gelopen’, zei Hoekstra. De oefenmeester zag zijn ploeg in een veel te laag tempo spelen en de thuisploeg nu wel gevaarlijk worden. ‘Bobby Janssen hield ons in de wedstrijd door drie keer een duel met een aanvaller van Smitshoek te winnen’, zei Hoekstra over zijn doelman.

Janssen had twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd geen antwoord toen Sergio Calor buitenspel ophief waardoor Smitshoek met meerdere aanvallers voor het doel van de Rotterdammers op konden duiken. De thuisploeg speelde het goed uit en Jong Feyenoord/Excelsior moest zodoende uiteindelijk afdruipen met een teleurstellende nederlaag. ‘De overwinning was verdiend voor Smitshoek’, besloot Hoekstra. ‘Van onze kant was het niet best vandaag.’

v.v. Smitshoek – Jong Feyenoord/Excelsior 1-0

78’ 1-0

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Janssen; Machek, Risamasu, Ramsteijn, Weber; Hagary, Oranje, Been; Benard, De Lange (60’ Calor) en Pattinama (60’ Van Duijn).