Feyenoord Museum geopend tijdens Museumnacht

2010-03-02 15:55:18 3.151 keer bekeken 28 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

De Kuip zal aanstaande zaterdag voor de tweede maal haar deuren openen tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Tijdens deze nacht zijn tientallen musea en galeries tussen 20.00 en 2.00 uur geopend, waaronder het Feyenoord Museum. Tevens is het dit jaar mogelijk om in De Kuip deel te nemen aan een nachtelijke XS of XL rondleiding.

De korte XS rondleiding is zeer geschikt als warming-up van de negende editie van de Rotterdamse Museumnacht, maar de absolute aanrader is de langere XL rondleiding. De bezoeker komt tijdens deze rondleiding op plekken die overdag niet toegankelijk zijn. Deze tour wordt afgesloten met een bezoek aan de schatkamer van Feyenoord: het Feyenoord Museum. De bar in het museum is de hele avond geopend. 

In het interactieve Feyenoord Museum maken bezoekers letterlijk een reis door de historie van de club en haar stadion, vanaf de oprichting van Wilhelmina in 1908 tot aan de meest recente bekerwinst honderd jaar later. Bijzondere memorabilia, foto's en videobeelden vertellen de veelbewogen geschiedenis van de volksclub, haar stadion en van de mensen die haar geschiedenis kleur gaven. 

Alle deelnemende musea en galeries zijn tijdens de Rotterdamse Museumnacht toegankelijk met een passe-partout. Deze zijn in de voorverkoop voor € 12,- per stuk te koop bij de Feyenoord Rondleidingen balie op de eerste etage van het Maasgebouw. Deze balie is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Op de avond van de Museumnacht is slechts een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

Gerelateerd nieuws
28 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73587 leden - Op dit moment zijn 983 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved