Fotoverslag Feyenoord - FC Zürich online

Gisteren was er een stevige ochtend training en een oefenwedstrijd tegen FC Zurich. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 1-0 dankzij een fraai doelpunt van Luis Sinisterra. Er waren ongeveer 25 supporters aanwezig van Feyenoord bij het duel.

Terwijl achter de schermen de juristen in druk overleg zijn met de onderhandelingen over de verkoop van ene Steven zijn de echte Feyenoorders bezig aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.
Er zullen nog wat spelers vertrekken en de lijst met eventuele aankopen ligt klaar. Dit alles afhankelijk van de financiële injectie van de investeerders en de verkoop van s b.
Maar voorlopig doen we het met de huidige talenten en enkele ervaren spelers.
Aan de inzet van deze groep ligt het zeker niet.
Dit alles onder leiding van de zeer sympathieke trainer Arne Slot.
Ook in deze ochtend training was het onder druk zetten van de tegenstander de belangrijkste oefenstof. Na ruim 2 uur trainen konden spelers en staf terug naar het hotel om zich klaar te maken voor de wedstrijd van vanavond.
Dit keer geen afkoeling in het ijskoude water.
07-07-2021 18.30 en Feyenoord trapt af voor de derde oefenwedstrijd tegen het Zwitserse FC Zurich.
Helaas was deze wedstrijd niet toegankelijk voor de enkeling die speciaal voor Feyenoord naar Schruns waren afgereisd. Gelukkig was er toch nog redelijk zicht op het speelveld om de wedstrijd te volgen.
Al na 2 minuten kwam Feyenoord op voorsprong door een prachtige goal van Luis Sinisterra.
Na het eerste doelpunt kon Feyenoord de bal niet echt meer over de middellijn krijgen en bleef het bij wat lange ballen die eenvoudig te verdedigen waren door de Zwitsers.
Fc Zurich kreeg ook enkele kleine kansen maar mede door het sterke optreden van Marciano blijft de voorsprong op het scorebord staan.
Onze kersverse doelman Ofir Marciano koos de goede hoek en stopte een strafschop in de 17e minuut.
In de tweede helft waren Boznik, Hall,Skogen, Burger, Hendriks, Diemers, Hartjes,Milambo en Naujok de invallers
In de 70e minuut krijgt Teixeira zijn speelminuten van Arne Slot ten koste van Cristian Conteh.
Regelmatig waren de klanken van het Hand in Hand te horen.
In de 80e minuut werd Ramon Hendriks gevloerd en ondanks hevige protesten ging de bal gewoon op de stip.
Robert Bozenik kreeg de bal vanaf 11 meter niet langs de Zwitserse doelman.
Er is nog een hoop werk voor Arne en zijn technische staf.
Hopelijk snel duidelijkheid over aan en verkoop zodat de echte voorbereiding met de juiste spelers kan gaan beginnen.
Maar voorlopig zijn we nog ongeslagen.
De nieuwe tweede doelman maakt in elk geval een betrouwbaar indruk.
En voor de nieuwe lichting is dit trainingskamp een schitterende en vooral leerzame ervaring.
Zeker als een van de beste voetballer ter wereld zijn kennis en ervaring met deze spelersgroep wil delen.
Na de wedstrijd wandelen de spelers terug naar het hotel en nemen onderweg de tijd voor een handtekening
Uiteraard kan een handtekening van Diemers niet ontbreken en ook hij nam de tijd voor zijn fans.
Feyenoord FC Zurich 1-0 Opstelling Feyenoord eerste helft Marciano; Pedersen, El Bouchataoui, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökçü, Antonucci; Linssen, Bannis, Sinisterra. Opstelling Feyenoord tweede helft Marciano: Hall, Skogen, Burger, Hendriks; Diemers, Hartjes, Milambo; Conteh, Bozenik, Naujok.
Groeten vanuit een regenachtig Schruns.. Later meer.