Fotoverslag

zaterdag 29 augustus 2020 01:00 1.738 keer bekeken

Theater mode Theater mode sluiten

Fotoverslag korte terugblik en Feyenoord - HSV in Oostenrijk

Let op! Het lijkt dat u het fotoverslag vanaf een mobiel of tablet bezoekt. Uw provider kan kosten rekenen voor het gebruik van veel data.
Zaterdag 22 augustes vertrok Feyenoord voor het zomertrainingskamp aan de Tegenersee.

Als tussenstop werden er 2 korte wedstrijden gespeeld in Duisburg.

In de Schauinsland-Reisen-Arena van MSV Duisburg wint Feyenoord op 1 dag van Borussia Dortmund en van de gastheer MSV Duisburg.

Geen supporters in het stadion, maar wel erg veel in de binnenstad. Feyenoord heeft zowel in de stad als op het veld en behoorlijke indruk gemaakt. Heel veel tie wraps en de cup der tradities mogen mee naar Rotterdam.

Na de 2 gewonnen wedstrijden vliegen de spelers en staf direct door naar Munchen om vandaar met de 2 extra ingehuurde bussen naar het spelershotel af te reizen. Wij gaan er weer met gierende banden achteraan .

Net onder Munchen, nabij de Oostenrijkse grens, ligt het plaatsje Rottach-Egern.

Het spelershotel ligt aan de Tegenersee Prachtige Locatie.

Het trainingsveld zelf ligt nog eens enkele kilometers verder. De spelersbus is inmiddels ook gearriveerd bij het hotel en zal, samen met de gehuurde touringcar, het vervoer van spelers en staf in deze week verzorgen.

De Kleine Generaal heeft het goed voor elkaar. Hij is duidelijk in zijn mening en weet de spelers en ook zijn collega's goed te motiveren. De echo van zijn stem is volgens ons nog steeds te horen in het gebergte.

Lang, hard en fel werd er getraind. Dick was er zeer tevreden over en besefte dat dit zware progamma gevolgen zou hebben voor de laatste 2 oefenwedstrijden.

Terwijl de spelers na de training terugkeren naar hun 5 sterren verblijf gaan wij naar Kufstein waar Feyenoord zal deelnemen aan de heldencup.

De vestingstad Kufstein in het Oostenrijkse Tirol ligt op slechts enkele kilometers van de grens

De oude vesting staat nog steeds.

De Duitsers waren honderden jaren geleden ook al vervelend en hebben met grote regelmaat deze onneembare vesting proberen te veroveren.

Tegenwoordig is iedereen welkom en kan je voor een paar euro de gehele vesting aan de binnenkant bekijken en genieten van het prachtige uitzicht.

Ons oog valt voornamelijk op de Kufstein arena.

In dit kleine stadion spelen wij tegen DCS Arminia Bielefeld en op de laatste dag van het trainingskamp is Hamburger SV de tegenstander.

Ook deze keer weer zonder toeschouwers.

De media is er uiteraard wel bij en in Nederland worden de wedstrijden in zijn geheel uitgezonden.

Wij zien in de eerste wedstrijd om de heldencup een teleurstellende 0-0 stand op scorebord staan na 90 minuten.

Over de 2e helft was Dick niet geheel ontevreden en zag hij, net als wij, een strijdvaardig Feyenoord.

De zware trainingen kosten natuurlijk kracht.

De selectie keer terug naar het spelershotel.

De volgende dag wordt er gewoon weer getraind.

Wij zien in de Kufstein arena en een dag later VFB Stuttgart met 3-2 winnen van HSV. HSV is onze tegenstander op de laatste dag van dit trainingskamp.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd tegen HSV was het nog even spannend of het wel door zou gaan. Volgens de lokale Piet Paulusma waren er enorme onweersbuien onderweg naar Kufstein.

De spelers beginnen aan hun warming-up. De zon van de afgelopen dagen is verdwenen achter donkere wolken.

Het noodweer beperkte zich tot enkele kleine spetters en de wedstrijd kan gewoon van start.

Achter de hekken staan inmiddels ruim 15 man. 7 daarvan zijn Feyenoord supporters die de selectie zijn achterna gereisd om ...?......?.... tja waarom eigenlijk vragen wij ons af.

Steven Berghuis en Ridgeciano Haps starten in de basis evenals Mark Diemers die het op de plek van Jens Toornstra mag gaan proberen .

Bij balverlies de tegenstander direct gezamenlijk onder druk zetten was de opdracht. Dat balverlies lukte geweldig maar tijdens het druk zetten maakten wij te veel overtredingen .

Iets meer als de helft van het legioen dook ineens op aan de andere zijde van het stadion . Waarna wij massaal het komen wij uit Rotterdam konden inzetten.

De heldencup en 30.000 euro is de hoofdprijs van dit kleine toernooi.

Het hand in hand galmt door bergen.

In de eerste helft is er geel voor Fer en Linssen.

Net voor rust is er eerst voor Linssen en kort daarna voor Jorgensen een grote kans op de voorsprong. Helaas is het na 45 minuten nog steeds 0-0.

In minuut 52 scoort Manuel Windzheimer de 1-0 voor HSV.

Toch is Feyenoord In de tweede helft duidelijk het betere team.

HSV staat zeker in de laatste 15 minuten behoorlijk onder druk. Helaas blijft het 1-0 voor HSV.

Afgelopen en wij maken geen kans meer op de tweede Europese prijs in 1 week tijd.

Goed en scherp getraind is er in deze week, maar er moet nog een middenvelder bij en een centrale verdediger zei de Kleine Generaal direct na afloop.

De koffers gaan in de spelersbus die direct naar Rotterdam zal rijden.

De spelers zelf gaan met de ingehuurde touringcar kort na de wedstrijd naar Munchen airport. Vanaf Munchen is het slechts 1 uur en 25 minuten vliegen naar Rotterdam.

Dick bedankte het meegereisde Legioen. Wij konden dat alle 7 erg waarderen.

Als wij de volgende dag de 910 km terug naar huis rijden horen wij dat Stuttgart zijn laatste wedstrijd met 2-0 van Arminia Bielefeld heeft gewonnen en daarmee de winnaar is van de Heldencup en de 30,000 euro.

Toch weer een bijzondere trip meegemaakt en binnenkort zal blijken hoe wij er echt voor staan als het seizoen eindelijk zal gaan beginnen.

Website statistieken

FR12.nl heeft 73944 leden - Op dit moment zijn 746 mensen actief, waarvan 225 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved