Fotoverslag

dinsdag 25 augustus 2020 01:00 1.972 keer bekeken

Theater mode Theater mode sluiten

Fotoverslag Trainingskamp Duitsland en Oostenrijk

Let op! Het lijkt dat u het fotoverslag vanaf een mobiel of tablet bezoekt. Uw provider kan kosten rekenen voor het gebruik van veel data.
Het zomer trainingskamp van dit bijzondere jaar wordt gecombineerd met vier wedstrijden: twee in Duitsland en twee in Oostenrijk. Ondanks alle corona maatregelen willen wij er toch op gepaste afstand bij zijn.

De eerste bus stop is in Duisburg waar de 22 Feyenoorders zijn uitgenodigd voor een kort toernooi om de Cup de Traditions. De spelersbus gaat dit keer mee en dat blijft toch een indrukwekkend gezicht.

De ontvangst van de spelers is op het naastgelegen terrein van Eintracht Duisburg 1848.

Na de lunch zullen de spelers hier de warming-up doen om kort daarna aan te treden tegen Borussia Dortmund, de eerste tegenstander van dit ingekorte toernooi.

Jammer voor de Onder de 21 talenten die uit voorzorg moesten thuisblijven.

Op 205 km van onze Kuip ligt het stadion van MSV Duisburg.

De Schauinsland-Reisen-Arena is gebouwd in 2003 en staat op de plaats van het oude Wedaustadion waar toentertijd 40.000 toeschouwers konden plaatsnemen.

Dit nieuwe stadion heeft een capaciteit van 31.500 en wordt veel gebruikt voor evenementen en andere zaken die niks met voetbal te maken hebben.

Helaas is het dit keer niet mogelijk om de wedstrijd vanaf de tribune te bekijken. Dus we moeten het doen met een rondje om het terrein.

De spelersbus van Borussia Dortmund verdwijnt in de parkeergarage.

Ook de thuisploeg arriveert vlak voor aanvang en daarna gaat alles dicht en volgen wij de wedstrijd op een livestream op het voorplein. We zien Feyenoord prima spelen en winnen tegen Dortmund.

Een gelijkspel is vervolgens tegen MSV voldoende om de cup te winnen. Na 45 min. stond het al 0-2 door doelpunten van Toornstra en Narsingh. In totaal hadden de meeste spelers er vier en een half uur op zitten en dat was te merken.

Met een dubbel gevoel gaan wij met gierende banden richting Tegenersee. Blij omdat we weer een prijs binnen hebben na twee goede wedstrijden, maar teleurgesteld omdat wij een groot deel van de echte voetbal beleving hebben moeten missen.

De Tegenersee ligt net onder München. We konden het niet laten om even een stop te maken bij deze ArenA. Juist op deze dag speelt Bayeren de CL Finale.

Na twee foto's hebben wij het hier wel gezien. Hopelijk loten we dit clubje ook eens en kunnen we de binnenzijde van dit bolwerk eens goed bekijken.

Op slechts 50 km van de Oostenrijkse grens ligt de Tegenersee. Dit meer wordt omringt door hotels, exclusieve winkels en restaurants.

Èèn van de betere hotels is het Althoff Seehotel Uberfart vanaf 1350 euro p.p. mag je hier lekker een hele nacht slapen. Bij deze prijs heb je trouwens ook nog een ontbijtje.

Prachtig 5 sterren spelershotel.

De spelersbus is inmiddels ook veilig in Rottach-Egern aangekomen.

Prachtige, rustige locatie.

De 10 km verderop gelegen schitterende trainingsvelden van Sf gemund-Durnbach worden door de selectie gebruikt voor een stevige middag training.

Deze training was redelijk te volgen op gepaste afstand.

De spelers maken zich klaar om de tweede prijs in één week te gaan pakken.

De 72-jarige Kleine Generaal beschikt nog steeds over een goede balbeheersing maar nog meer hebben wij het vertrouwen in zijn ongelofelijke voetbalkennis en tactische inzicht.

Helaas ook nu weer geen supporters en belangstellenden langs de zijlijn.

De spelers keren na ruim twee uur trainen weer terug in hun hotel

Wij vertrekken direct door naar Kufstein.

OP WEG NAAR WEER EEN CUP.

Als eerste treffen wij DSC Arminia Bielefeld en aanstaande vrijdag spelen we tegen Hamburg SV.

Ook deze wedstrijden zijn zonder publiek.

Degene die de Helden Cup weet te winnen ontvangt een bedrag van 30.000 euro. De Rotterdammers wonnen eerder al 20.000 euo met het binnenhalen van de Cup of Traditions.

Volgende week Coolsingel met twee Europese bekers? PRETTIGE WEDSTRIJD!

Website statistieken

FR12.nl heeft 73945 leden - Op dit moment zijn 564 mensen actief, waarvan 176 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved