Oefenwedstrijden in Kufstein

In het zomer trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt Feyenoord 2 wedstrijden in de Kufstein Arena.

Kufstein ligt net over de Duitse grens in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Deze vestingstad heeft 18.000 inwoners .

De eerste wedstrijd om de heldencup gaat tussen ons Feyenoord en het Duitse Arminia Bielefeld.

Arminia Bielefeld promoveerde vorig seizoen naar de Bundesliga en kan dus gerust een sterke tegenstander genoemd worden. In Kufstein geen supporters van beide teams, dat is heel anders dan we gewend waren bij eerdere trainingskampen in Europa.

Dit stadion is gebouwd in 1925 en heeft een capaciteit van 5.000 toeschouwers het is de thuishaven van de plaatselijke FC Kufstein.

De bus arriveert bij de Kufstein Arena na een rit van ongeveer 70 km. Het spelershotel ligt namelijk net over de grens in Duitsland aan de Tegenersee.

Op gepaste afstand zien we de spelers vanuit de twee bussen richting kleedkamers lopen.

Senesi en Jorgensen starten in de basis.

Berghuis en Haps zullen waarschijnlijk tegen HSV weer speeltijd krijgen. Steven Berghuis is nog steeds herstellende van een longinfectie. De antibiotica kuur heeft ervoor gezorgd dat hij nogal wat kracht verloren heeft.

De warming-up kan beginnen

De lampen van de hoedertjes van deze vestingstad gaan aan.

Veel belangstelling van de pers en ook in Nederland is de wedstrijd live te volgen.

Onze 22-jarige jeugd-international Justin Bijlow is begonnen aan zijn warming-up en zal het doel verdedigen in de eerste 45 minuten.

De technische staf en wij zien weinig positiefs in de eerste 15 minuten.

De middenvelders zijn zoekende naar openingen en er is veelvuldig balverlies in de kleine ruimtes die de Duitsers goed afschermen.

Arminia Bielefeld heeft wat kleine doelpogingen en lijkt in de eerste helft net iets beter dan Feyenoord.

0-0 na 45 minuten. Dick heeft zich behoorlijk laten horen in de eerste helft.

John overlegt met onze verdedigers die weten dat dit anders moet.

Marsman, Nieuwkoop, Burger en Narsingh zijn in de tweede helft de vervangers van Bijlow, Geertruda, Senesi en Fer

De tweede helft begint al direct met een klein opstootje de toon is gezet.

De inzet en het baltempo is iets verbeterd en Feyenoord zet aan om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Veel overtredingen.

Maar de stand is na 60 minuten spelen nog steeds 0-0

Bozenik mag het dan in de laatste 30 minuten proberen hij vervangt Jorgensen.

En de Duitsers vervangen bijna het gehele team, zo lijkt het.

De temperatuur in Kufstein is 28 graden en ook dat maakt het niet makkelijker voor de spelers, mede omdat zij gisteren een behoorlijk zware training hebben gehad.

Ook in de tweede helft maakt Feyenoord geen sterke indruk.

Linssen wist de Duitse keeper wel te passeren en Burger telde hem al helaas voor ons werd het fraaie doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

0-0 is de teleurstellende einstand.

De spelers vertrekken weer richting spelershotel.

Advocaat zei na de wedstrijd dat hij het een pittig potje vond en baalde ervan dat met name Narsingh de kansen niet goed uitspeelt.

De kleine generaal was positief over de prestatie van Bart Nieuwkoop.

HSV speelde gisteren tegen Stuttgart ook in de Kufstein arena.

In deze wedstrijd waren er heel wat meer doelpunten te zien.

Na een 3-1 ruststand in het voordeel van VFB Stuttgart kon HSV Hamburg in de 66e minuut nog terug komen tot 3-2.

In de laatste minuten probeerde HSV het nog wel maar de grote kansen waren voor VFB

Feyenoord - Arminian Bielefeld. 0-0 VFB Stuttgart - Hamburger SV 3-2