Even voorspellen: Santino en Klompus88

3177 keer bekeken 43 reacties Aangepast op dinsdag 10 april 2018 om 00:28

Even voorspellen:

 

Deze week met raspessimist Santino en rasoptimist Klompus88.

 

We ontmoeten de in stemmig zwart geklede Santino voor de oprit van de boerderij van Klompus en zien in de verte Klompus in zijn boerenkiel zo blij als een labrador op ons af komen rennen. Na een innige groepsknuffel nemen we even later plaats aan een tot tafel omgebouwde trog en achter vier gigantische pullen Hertog-Jan bier.

 

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

Santino (rechts op de foto, boven): "Ik verwacht dat we derde gaan worden. PSV is nu al te sterk en je kunt er wel vanuit gaan dat ajax er zeker nog wel wat bij gaat halen, doen ze dat niet dan zijn we gelijkwaardig. Het is even afwachten hoe die nieuwe spits van AZ het gaat doen, maar ik mag toch wel aannemen dat wij beter zijn dan AZ. Van Geel heeft aangegeven dat er niks meer bij komt... nou, dan houd ik toch echt mijn hart vast hoor. We hebben precies drie buitenspelers, een linksback die niet eens meekan met een vierdeklasser en geen Vermeer."

 

Klompus (rechts op de foto, beneden): "Uiteraard heeft afgelopen zondag een flinke deuk in mijn positiviteit geslagen (de verloren strijd om de supercup - red.), maar ik laat me niet ontmoedigen. Ik verwacht een eerste plek, want ik zie een sterker Feyenoord dan vorig seizoen, alleen moet het veldspel nog verbeteren."

 

Wie wordt de beste speler van Feyenoord dit seizoen?

Santino: "Ik denk Elia. Je zag al in voorbereiding hoe fit die jongen is. Hij zal zich nu toch echt willen laten zien en heeft op mij een prima indruk achtergelaten. Met Berghuis erbij zal er nu ook dreiging komen vanaf de rechterkant en dat betekent automatisch meer ruimte voor Elia. En ja: er zullen acties van hem mislukken en hij zal een keer dom balverlies lijden, maar hij is samen met Berghuis de enige waar nog een beetje creativiteit vandaan komt."

 

Klompus: "Jørgensen en Vilhena worden de spelers van dit seizoen.

Jørgensen heeft een goede indruk achtergelaten in de laatste wedstrijden en Vilhena is gebrand om alle criticasters (lees: Colliej) voor eens en altijd de mond te snoeren."

 

Tja, je kapsel kun je altijd nog veranderen, voor je hoofd is dat toch een lastiger verhaal. Wat vinden jullie eigenlijk van het kapsel van Vilhena?

Santino: "Kijk, ik hou echt van gekke dingen in het voetbal (gekleurde schoenen, gekke kapsels enzovoort), maar je moet dan wel wat hebben laten zien en wat heeft Vilhena nou laten zien? Hij heeft laten zien hoeveel verkeerde keuzes iemand kan maken in 90 minuten, ja. Dus ik zou tegen Vilhena willen zeggen: hou het gewoon lekker bij je oude coupe, dat stond goed en nu sta je niet alleen voor lul met je spel, maar loop je ook nog eens voor lul."

 

Klompus: "Daar ben ik iets minder positief over, maar ik denk dat ie het laat groeien om er uiteindelijk dreadlocks van te maken."

 

Om nog even over kapsels door te gaan: hoe vaak gaat El Ahmadi stiekem op iemands tenen staan in de wedstrijd tegen Groningen?

Santino: "Ik denk ongeveer 24 keer. Laten we hopen dat ie deze wedstrijd geen domme vrije trappen en strafschoppen weggeeft."

 

Klompus: "Doet El Ahmadi dat? Hihi. Ik denk een keer of tien. Ik heb gehoord dat zijn record op 27 staat, maar dat is nog niet officieel bevestigd."

 

Hoeveel persoonlijke duels gaat Botteghin gemiddeld per duel verliezen?

Santino: "Ik denk dat Botteghin weinig duels gaat verliezen. Hij wordt echt enorm onderschat. Wil je liever van die feutjes zoals Veltman of Viergever in je centrum hebben? Geef mij dan maar een vent zoals Botteghin die gewoon lekker de beuk er in gooit, hoor. En nee: hij is niet heel snel, maar als ie ook nog snel was had ie wel in Engeland gespeeld. Met een snelle Kongolo ernaast kun je dat gemakkelijk compenseren."

 

Klompus: "Er is geen spits die zich met onze reus kan meten. Het zal voor de vijandelijke spitsen een hele kluif worden om onze Botteghin de baas te zijn."

 

Wat verwacht je van ons Europese avontuur? Wanneer ben je tevreden?

Santino: "Ik verwacht niet te veel. Ik ben tevreden bij een overwintering, maar het hangt natuurlijk ook van de groep af waar je in komt te zitten."

 

Klompus: "Sowieso een overwintering, en dat we in de KO-fase een paar mooie tegenstanders loten op weg naar weer een Cup!"

 

Klompus haalt even nieuw bier en een paard uit de gang voordat we verder kunnen met het gesprek. Gaan we de bekerwinst prolongeren?

Santino: "Hangt helemaal van de loting af, maar de beker is wel een prijs waar we vol voor moeten gaan. Je hebt dan het geluk nodig dat Ajax en PSV de beker niet helemaal serieus nemen en dat de loting een beetje meezit."

 

Klompus: "Ik kom wel eentonig over als ik zeg dat we die ook gaan winnen, maar ja: waarom niet? Zeker in de knock-out wedstrijden zijn we ijzersterk. In de competitie zijn we vaak wisselvallig, maar in de beker hebben we door de jaren heen bewezen dat we echte cupfighters zijn."

 

Heb je een seizoenkaart? Hoeveel wedstrijden hoop je te bezoeken?

Santino: "Ik heb geen seizoenkaart, maar ik hoop toch wel de toppers mee te kunnen pakken, dat doe ik eigenlijk wel elk jaar."

 

Klompus: "Jazeker! Op vak O en ik wil het liefst alle wedstrijden bezoeken mits het werk het toelaat, maar over het algemeen werk ik doordeweeks."

 

Welke uitslag voorspel je voor Groningen - Feyenoord?

Santino: "Als de opstelling met Toornstra en Nelom is, voorspel ik een 1-1 gelijkspel, maar als Gio start met Woudenberg en Berghuis winnen we met 1-2!"

 

Klompus: "0-2"

 

Wat is je favoriete bier?

Santino: "Hertog-motherfucking-Jan"

 

Klompus: "Heineken of Hertog Jan, maar eigenlijk zuip ik alles wat los en vast zit."

 

Is het friet of patat?

Santino: "Patat, ik heb nog nooit gezegd: mag ik drie euro friet?" 

 

Klompus: "Allebei! Je hebt Vlaamsche friet en Hollandsche patat."

 

Waar vrees je het meest voor wat Feyenoord betreft?

Santino: "Mijn eerste vrees was dat Vilhena ging bijtekenen, nou dat is gebeurd. Nu is mijn grootste vrees dat Gio zowel Nelom als Kuijt laat staan... ook al snap ik dat Kuijt wel moet spelen aangezien het Kuijt is, maar wissel hem dan na zestig minuten of laat hem invallen het laatste half uur."

"Ik heb overigens geen haat naar Vilhena, maar ik vind het een zeer overschatte speler. Maar goed: nieuw seizoen, nieuwe kansen. We gaan het zien hoe onze afro het gaat doen."

 

Klompus: "Ik vrees niks. Dit jaar gaat het jaar worden waar nog lang, nog heeeeeel lang over gepraat gaat worden."

 

Hier is ook wel lang genoeg gepraat en we nemen afscheid van Klompus en zijn kipp'n, koei'n en paard'n. We mogen meerijden met de begrafenisauto van Santino en hij zet ons keurig af op station Grou-Jirnsum, waarna we via Uithuizermeeden, Grubbenvorst, Loppersum en Kropswolde uiteindelijk weer terugkeren in het altijd veilige Helmond. 

 

43 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 43 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65558 leden - Op dit moment zijn 72 mensen actief, waarvan 38 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved