Zó bereidt Feyenoord zich voor op een wedstrijd

De spelers van Feyenoord hebben de afgelopen paar weken vakantie gehad, maar speelden daarvoor vaak drie wedstrijden per week. Het spel dat trainer Arne Slot graag wil spelen kost veel kracht en energie, daarom is het belangrijk dat de spelers zich goed voorbereiden op een wedstrijd.

In een nieuwe special die Feyenoord heeft geüpload is te zien hoe de technische staf dat uitvoert. Zo begint de selectie met een 'activation session'. Leigh Egger, Head Performance bij Feyenoord, legt hier het principe van uit. ''Wanneer we langer dan een uur reizen en een houding aannemen waarin jij en ik nu zitten, dan zijn je heupen diep ingezakt en je rug een beetje gebogen. Het is goed dat er bij mensen in het algemeen, maar zeker ook bij onze spelers, een alarmpje afgaat dat een irritant gevoel geeft en ervoor zorgt dat ze niet te lang stil zitten.''

''Hierdoor wen je eraan om niet stijf te zijn en in beweging te blijven. We keren graag die periode waarin de spieren stijf worden om. Na de reis doen we mobiliteits- en stretchoefeningen om het bewustzijn over je lichaam te vergroten. Het geeft je een soepel en los gevoel zodat je in de middag weer kan trainen. In de avond ga je dan ook met een goed gevoel naar bed'', vervolgt Egger. Dat Feyenoord op een andere manier fysiek herstelt onder Slot werd al eerder duidelijk.

De medische staf probeert dat op verschillende manieren, zo ook met bijvoorbeeld een slaapbril. ''We zijn in december gestart met een kleine hersteluitdaging. We hadden bijvoorbeeld slaapbrillen om onze slaap te verbeteren. Spelers konden kiezen voor bijvoorbeeld het dragen van compressiekleding, koudwaterbaden en sauna’s. Het zijn opties om punten mee te scoren én te zorgen dat ze na de wedstrijd fit zijn. We dringen er ook op aan dat ze niet gewoon elke wedstrijd proberen te overleven. Ze moeten proberen om elke dag beter te worden, ook al is het maar iets kleins wat stimuleert'', sluit Egger af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties