Slot: "Hoef Til niet te overtuigen, maar we zijn afhankelijk van Spartak"

Guus Til is na zijn twee goals tegen Sparta een van de twee topscorers van de Eredivisie. Inmiddels is duidelijk dat Feyenoord de doelpuntenmaker heel graag langer vast zou leggen. Trainer Arne Slot reageerde tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd onder meer op die kwestie.

"Het grote voordeel ten opzichte van vorig seizoen, is dat ik hem toen nog moest overtuigen", begon Slot. "Nu hoef ik hem niet meer te overtuigen waarom het goed voor hem zou zijn om bij Feyenoord te spelen. We zitten alleen wel in een afhankelijkheidspositie, omdat we heb een jaar gehuurd hebben en zijn contract bij Spartak Moskou nog gewoon doorloopt." In Rusland ligt hij nog vast tot medio 2024.

De vraag is daarom of Spartak aan een definitieve overstap wil meewerken. "Ik kan me heel goed voorstellen dat als ik trainer of technisch directeur van Spartak was, ik nu dacht: 'Dat is toch geen onaardige speler om erbij te hebben.'" Dat geldt zeker nu hij het topscorersklassement aanvoert. "Hij moet het vooral heel goed blijven doen, want misschien kijken ze er daar anders naar."

Til zwijgt
Ook Til zelf werd gevraagd of hij een definitieve transfer zou zien zitten, maar daar ging hij niet op in. "Ik heb een werkgever in Moskou en wat ik ook zeg: de een zal blij zijn en de ander niet. Dat wil ik niet. Ik heb nog helemaal niet met Spartak gesproken, dus dan wil ik daar nu niet te veel over zeggen. Maar dat Feyenoord en ik een mooie match zijn, is zeker."

Lees meer over
Arne Slot Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties