Een groot Feyenoorder is niet meer... Wim Jansen, rust zacht

Een greep uit de mooiste (voetbal)beelden van Wim Jansen. Feyenoords clubicoon, die deel uitmaakte van de meest succesvolle teams uit de clubgeschiedenis en ook na zijn spelerscarrière van grote waarde was voor Feyenoord, overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd.

Feyenoord Media maakte bovenstaande video. Jansen speelde 476 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij 39 keer scoorde. Niet alleen in het rood-wit behoorde hij tot de top, ook in Oranje mocht hij zich met de besten meten. Al op 20-jarige leeftijd debuteerde Jansen in het Nederlands elftal, waarmee hij in zowel 1974 als 1978 de WK-finale haalde. De middenvelder kwam uiteindelijk tot 65 interlands.

"Als je het over Wim Jansen hebt, praat je over Feyenoord. Een icoon, een legende. Het is een man waar ik veel aan te danken heb'', vertelt John de Wolf in gesprek met de NOS. "Ik heb 'prijsjes' gewonnen, vergeleken met die generatie. Het zijn legendes en idolen die de club groot hebben gemaakt." De Wolf hoorde het nieuws van het overlijden van Jansen na de training van het eerste elftal. "Dan schiet je toch vol. Dat hakte er wel even in."

Lees meer over
Wim Jansen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties