Wehrmann voor het eerst trefzeker in treffen met Burger

Wehrmann voor het eerst trefzeker in treffen met Burger

Oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann tekende dit weekend voor zijn eerste treffer in de Zwitserse competitie. Met een afstandsschot redde hij tien minuten voor tijd een punt voor FC Luzern. Dat deed hij uitgerekend tegen FC Basel, de club van oud-ploeggenoot Wouter Burger.

In Bazel stonden Burger en Wehrmann allebei aan de aftrap van hun eerste ontmoeting sinds zij deze zomer allebei Feyenoord verruilden voor de Zwitserse Super League. Voor Burger was dat pas de tweede keer in de competitie, terwijl Wehrmann zelf vaste basisspeler is bij zijn nieuwe club. Het werd uiteindelijk de wedstrijd van laatstgenoemde, al moest Luzern eerder wel de openingstreffer incasseren.

De middenvelder zelf kon vervolgens in de 78e minuut de score weer rechttrekken met een schot van zo'n twintig meter, nadat hij eerder in de wedstrijd op dezelfde manier al de lat had geraakt. Burger - die bij Basel als middenvelder speelt - was tien minuten voor de goal al naar de kant gehaald.

Ondanks het puntverlies gaat Burger met Basel nog altijd aan kop in de Zwitserse competitie. Voor Luzern was het alweer het vijfde gelijkspel in negen wedstrijden. Winnen deed de ploeg van Wehrmann nog niet en daarmee staat het op de voorlaatste (negende) plaats.

Lees meer over
Jordy Wehrmann Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties