Van Persie: ''Hij blijft maar glimlachen en krijgt nooit een gele kaart''

Van Persie: ''Hij blijft maar glimlachen en krijgt nooit een gele kaart''

Nederland wordt niet gezien als een kanshebber voor winst van het EK. Talloze andere landen worden wel genoemd, wat er op lijkt te wijzen dat er geen echte favoriet is als eindwinnaar. Italië is in ieder geval wel een land dat gezien wordt als een land dat de eindstrijd zou kunnen halen.

Giorgio Chiellini (bijna 37) is, naast Marco Verratti, een van de spelers die een Italiaanse triomf over de streep zou kunnen trekken. Robin van Persie kan er over meepraten: in een 'vriendschappelijke' wedstrijd tegen Italië werd de oud-Feyenoorder, met een maand revalidatie als gevolg, meedogenloos door Chiellini uit de wedstrijd geschopt. Chiellini: "Het was niet gemeen bedoeld."

In die tijd speelde Van Persie nog voor Arsenal, maar in plaats van een hekel aan Chiellini te krijgen moedigde Van Persie zijn toenmalige trainer Arsène Wenger aan om de Italiaan naar Arsenal te halen. Van Persie: "Ik vond op een bepaald moment dat we wel wat extra winnaarsmentaliteit konden gebruiken en vroeg de manager om Giorgio Chiellini aan te trekken", aldus Van Persie in Voetbal International. "Ik heb het aan den lijve ondervonden. Hij is inmiddels 36 jaar oud, maar deelt nog altijd negen ellebogen per wedstrijd uit met een brede smile op zijn gezicht. Hij blijft maar glimlachen en krijgt nooit een gele kaart. Je hebt zulke winnaarstypes nodig in je elftal."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties