Van der Gijp schatert om blunderende Union Berlin doelman

Van der Gijp schatert om blunderende Union Berlin doelman

Feyenoord heeft gisteren met veel strijd en passie weten te winnen van Union Berlin. De omstandigheden waren niet optimaal in Berlijn, maar dat pakte voor de Rotterdammers juist goed uit. Cyriel Dessers zette goed druk op doelman Andreas Luthe en die ging daardoor flink in de fout. De Belg kon profiteren en tikte het winnende doelpunt binnen.

''Als een keeper gaat voetballen, dan is er stront aan de knikker'', begint Van der Gijp met een grote glimlach. ''Dat weet je. Het is ook een jongen die speelde in de D’tjes rechtsback. Toen was hij elf en is hij een half jaar op de bank gezet en daarna vertelde iemand hem: We zijn onze eerste drie keepers kwijt van de D’tjes, zou jij niet een keer op doel willen staan? Dat wilde hij best proberen en dan krijg je dit.''

De analist kan altijd genieten van meevoetballende keepers. ''Voor ons is het een cadeautje dat de keepers de ballen niet meer in hun handen mogen pakken. Vroeger mocht dat he. Je ziet die keeper lopen met de bal en hij wil maar een ding en dat is de bal in zijn handen pakken. Hij denkt: dat mag niet! Dus raakt hij volledig in paniek: 'wat nu?' Hij wilde kappen. Laat nog een keer zien! Wat wil die nou? Leuk is dat''’, sluit Van der Gijp op typerende wijze af.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022 Cyriel Dessers Union Berlin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties