'Streep door BeNeLiGa: topclubs onderzoeken alternatief toernooi'

'Streep door BeNeLiGa: topclubs onderzoeken alternatief toernooi'

Al jarenlang gaan geruchten rond over een eventuele BeNeLiGa, maar daar lijkt nu definitief een streep doorheen te gaan. In de nieuwe opzet van de NL League, die door een grote meerderheid werd aangenomen, staat al dat er tot 2025 geen grote veranderingen in ons competitieformat gaan komen.

Ook daarna ziet Nederland vooralsnog geen heil in de BeNeLiGa. Nederland wil met de NL League vooral de eigen topdivisie waarborgen, maar zet intussen de deur naar een apart toernooi met de topclubs van beide landen wel op een kier, zo meldt Voetbal International. Deloitte en Touche onderzoeken namelijk achter de schermen of er in plaats van een competitie een extra toernooi naast de Eredivisie mogelijk is. Daarbij zouden de Nederlandse en Belgische topclubs in het tweede deel van het seizoen parallel aan de reguliere competities een blockbusters-toernooi kunnen optuigen.

Denk hierbij aan wedstrijden tussen de top-drie en -vier van beide landen. Bronnen binnen de topclubs bevestigen dit onderzoek, met de kanttekening dat alle opties onderzocht zouden worden om een definitieve 'ja' of 'nee' te kunnen zeggen tegen een gezamenlijke competitie met België. Los van de vele praktische hobbels zou zo’n toernooi in de praktijk veel op kunnen leveren. Met een serie blockbusters-wedstrijden tussen de topclubs zou een groot tv-publiek bereikt moeten worden en het aantal sportieve topwedstrijden vergroot worden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties