Statistieken: Start Slot bij Feyenoord veelbelovend

Statistieken: Start Slot bij Feyenoord veelbelovend

De competitie is bijna op eenderde en het Algemeen Dagblad heeft qua prestaties een tussenrapport opgemaakt over Feyenoord trainer Arne Slot. De oefenmeester scoort op de meeste vlakken een ruime voldoende ten opzichte van zijn voorlopers in de vorige veertig jaar, maar er is ook een puntje van zorg.

Slot kondigde al voor zijn aantreden aan dat hij aanvallend voetbal propageert. Nu was niet elke wedstrijd even prettig om naar te kijken, maar het is overduidelijk dat Feyenoord zowel in de Eredivisie als in de, zware, Conference League poule aanvallend wil spelen. Slot pakte tot nu toe 22 punten in de eerste tien wedstrijden in de Eredivisie, iets dat in de laatste veertig jaar alleen beter gedaan werd door Dick Advocaat (26), Giovanni van Bronckhorst (25), Bert van Marwijk (25), Erwin Koeman (24), Ab Fafié (23) en Thijs Libregts (23). Advocaat hoefde tijdens zijn reeks echter geen topwedstrijd te spelen omdat alle toppers uitgesteld werden vanwege corona en Slot is natuurlijk pas aan zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers bezig, terwijl hij een volledig nieuw systeem implementeert. Voor de volledigheid: Willem van Hanegem en Ruud Gullit behaalden evenveel punten na tien wedstrijden, maar trainers als Wim Jansen, Ronald Koeman, Fred Rutten, Arie Haan, Leo Beenhakker, Mario Been en Hans Dorjee gingen slechter van start.

Doelpunten en tegendoelpunten
Ook qua aantal doelpunten doet Slot het alleraardigst in de lijst van trainers onder wie Feyenoord het meest scoort: de 26 doelpunten in de eerste tien wedstrijden werden alleen overtroffen door trainers Ruud Gullit (29) en Erwin Koeman (27). Daartegenover staat wel dat Feyenoord opvallend veel doelpunten tegen krijgt, hoewel tot voor kort elke doelpoging van de tegenstander er ook wel in leek te gaan. Het Algemeen Dagblad rekende voor dat Slot met dertien tegendoelpunten wel bij de minder succesvolle trainers van de afgelopen vier decennia behoort: alleen Libregts (15), Rob Jacobs (16), Gertjan Verbeek (17), Jaap Stam (18) en Pim Verbeek (19) begonnen met meer tegentreffers tijdens hun eerste tien duels als trainer van Feyenoord aan het seizoen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties