Oud-Feyenoorder Van Beek definitief naar SC Heerenveen

Oud-Feyenoorder Van Beek definitief naar SC Heerenveen

Sven van Beek heeft na zijn transfervrije vertrek bij Feyenoord een nieuwe club gevonden. De 26-jarige verdediger gaat aan de slag bij SC Heerenveen. Van Beek heeft getekend voor twee seizoenen en gaat spelen met rugnummer 4.

''Sven is een echte verdediger met een no-nonsensementaliteit'', zegt technisch manager Ferry de Haan. ''Wij denken dat hij met zijn kwaliteit en karakter wat extra's kan toevoegen aan de selectie. We zijn dan ook blij dat hij voor ons heeft gekozen.'' De verdediger gaat meteen mee op trainingskamp met de club uit Friesland.

Van Beek kwam in 2005 in de jeugd van Feyenoord te spelen. In 2013 maakte hij onder Ronald Koeman zijn debuut in het eerste. Daarna speelde hij in acht jaar 116 keer voor de Rotterdammers. Mede door veel blessureleed verdween Van Beek uit beeld voor het basiselftal en werd hij in de tweede seizoenshelft van het vorige seizoen verhuurd aan Willem ll. De verdediger won één landstitel, twee TOTO KNVB Bekers en één Johan Cruijff Schaal met Feyenoord.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties