Ono nog altijd actief als profvoetballer en pakt record in Japan

Ono nog altijd actief als profvoetballer en pakt record in Japan

Shinji Ono is nog altijd actief als profvoetballer en dat is behoorlijk indrukwekkend met zijn 41 jaar. De Japanner is na het stoppen van Robin van Persie de laatste voetballer die nog actief is uit het team dat in 2002 de UEFA Cup wist te winnen.

Ono heeft een indrukwekkend record weten te pakken in zijn land Japan. De technisch begaafde middenvelder was trefzeker voor zijn club Consadole Sapporo tegen Sony Sendai en mag zich hiermee de oudste doelpuntenmaker uit de historie van de Keizerlijke Cup noemen.

Ono heeft het record van 41 jaar en 255 dagen oud nu in handen en is nog lang niet van plan om te stoppen: ''Nou, ik voel me heel gezond en fit. Soms merk ik wel dat ik niet meer de jongste ben, zoals met loopwerk. Voetbal is ook veranderd in al die jaren. Het is fysieker en sneller dan vroeger. Ik heb het altijd van mijn techniek en inzicht moeten hebben.''

''Ik heb de hele dag een bal aan mijn voeten, en ik doe veel fitnessoefeningen'', zo vertelde Ono een jaar geleden in gesprek met Vice over zijn geheim hoe hij zo fit kon blijven. ''Daar deel ik filmpjes van op social media, om anderen te inspireren. Ik maakte ook filmpjes van voetbaltrucjes op het trainingsveld bij Ryukyu. Verder eet ik zo gezond mogelijk.''

Lees meer over
Shinji Ono
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties