Hoekstra: ''Na een tijdje stond ik er altijd weer in''

Hoekstra: ''Na een tijdje stond ik er altijd weer in''

Andre Hoekstra werd kampioen met Feyenoord in 1984. De aanvallende middenvelder scoorde maar liefst negentien keer in dat seizoen. Door zijn onconventionele speelstijl kreeg hij de bijnaam Koning van de Kluts. "Ik kreeg de bal vaak net mee met een knie, een teen of een hak."

"Dat was geen geluk, maar het voordeel van mijn lichaam. En het feit dat ik met volle overtuiging mijn duels aanging. Mensen kregen het idee dat ik alleen makkelijke goaltjes meepikte. Maar makkelijke goals bestaan niet. En bij mij zat er van alles tussen: koppend, vallend, stiftjes, binnenkant-voet, links en rechts. Maar goed, het was voor mij nooit een doel op zich de bal met een zweeftrap zwabberend in de kruising te schieten. Dat ding moest erin", aldus Hoekstra in Voetbal International.

Uiteindelijk scoorde Hoekstra 65 keer in 181 wedstrijden voor de Rotterdammers, maar hij stond altijd ter discussie. "Elk jaar zeiden ze: 'Je mag blijven, maar je krijgt geen basisplaats'. Na een tijdje stond ik er altijd weer in." Toen hij in 1988 uiteindelijk naar RKC verkaste bleek al snel hoe belangrijk de Koning van de Kluts voor Feyenoord was geweest. "Na drie maanden had ik er acht in liggen, toen wilde Feyenoord me alweer terug." Hoekstra bleef echter bij RKC en zou daar zes jaar later zijn loopbaan als speler afsluiten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties