''Het was moeilijk als de supporters mij uitfloten''

''Het was moeilijk als de supporters mij uitfloten''

Met Cyriel Dessers heeft Feyenoord opnieuw een Belg in de selectie. De Rotterdammers hebben een succesvolle samenwerking met Thomas Buffel, maar Belg Philippe Léonard was een ramp in het shirt van Feyenoord. RTV Rijnmond zocht contact met de voormalig linksback.

Léonard kwam in 2006 transfervrij over naar Feyenoord. "Standard wilde me ook houden en het contract verlengen, maar ik kreeg er een goed gevoel bij en het respect van Feyenoord.'' Een succes werd het niet en dat was mede vanwege zijn fitheid. "Ik trainde in mijn eentje. Dat is totaal anders dan wanneer je het met een ploeg doet. Omdat ik fitter moest worden, sloot ik later aan bij de selectie van Feyenoord. Mijn fout is dat ik op de donderdag voor De Klassieker tegen Ajax op zondag in actie ben gekomen in de UEFA Cup.''

"Voor de wedstrijd tegen Ajax voelde ik namelijk mijn benen al. Ik had echt tijd nodig om van de Europese wedstrijd te herstellen. Ik vond het lastig om te zeggen dat ik niet wilde spelen. Met terugwerkende kracht had ik dat wel moeten doen. De wedstrijd tegen Ajax was ingewikkeld voor mij. Daarom heeft Koeman me er vroeg uitgehaald." Na de Klassieker speelde de Belg nog één wedstrijd tegen FC Twente en vertrok hij via de achterdeur.

Léonard volgt Feyenoord nog altijd en geeft aan geen hekel te hebben gekregen aan zijn mislukte avontuur in De Kuip. ''Het was moeilijk als de supporters mij uitfloten. Ze snapten mij niet, omdat ze de situatie niet kenden. Ik was in mijn eentje. Het was een ingewikkelde periode voor mij bij Feyenoord. Het heeft voor mij niet lang geduurd, maar ik heb me zeker in Rotterdam vermaakt. Op voetbaltechnisch gebied viel het wel erg tegen."

Dessers
Léonard volgt Dessers al jaren en ziet hem wel slagen in De Kuip. ''Feyenoord is een mooi club, die goed in elkaar zit. Hij moet het ervan nemen. Je hebt bij deze club altijd spelers met veel kwaliteit. Dessers kan hier groeien. Het is een goede keuze van hem om voor Feyenoord te gaan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties