De Vrij: ''Goede dingen gezien, maar veel is voor verbetering vatbaar''

De Vrij: ''Goede dingen gezien, maar veel is voor verbetering vatbaar''

Oranje speelde ternauwernood gelijk tegen Schotland. Nederland kreeg twee doelpunten tegen terwijl het in een 5-3-2 opstelling speelde, een tactische variant waarmee een speler als bijvoorbeeld Stefan De Vrij veel succes had bij zijn huidige club Inter Milan. De Vrij: "Het is de eerste keer dat we zo spelen, er is werk aan de winkel."

"Ik heb goede dingen gezien, maar veel is voor verbetering vatbaar, vooral in balbezit, hoe we moeten bewegen en de juiste spelers aan de bal te krijgen. Daarbij moet het als we de bal niet hebben, scherper zijn in de organisatie. We moeten erover praten en trainen", aldus De Vrij in Voetbal International.

"Een herbezinning van dit systeem? Dat is niet aan mij, maar aan de bondscoach. Bij Inter hebben we er twee jaar aan gewerkt. Dan kan je gaan werken aan details, hoe ga je druk gaat zetten? Ga je met je back door, of je centrale verdediger? Het is veel, maar het kan met goede trainingen en videoanalyses, als daarvoor wordt gekozen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties