Fotoverslag

vrijdag 15 augustus 2014 01:00 4.241 keer bekeken

Theater mode Theater mode sluiten

Fotoverslag Feyenoord-Heerenveen

Let op! Het lijkt dat u het fotoverslag vanaf een mobiel of tablet bezoekt. Uw provider kan kosten rekenen voor het gebruik van veel data.

De 2e wedstrijd van dit seizoen spelen wij in onze eigen Rotterdamse kuip tegen Heerenveen. Op een stampvol en altijd en gezellig Varkenoord is de voorbespreking over deze wedstrijd al volop aan de gang. Kelen worden gesmeerd en meningen gedeeld. De oplossingen om Feyenoord landskampioen te maken zijn hier genoeg. En hoe meer het bier vloeit des te makkelijker wordt het aankoop beleid.

Helaas is het niet zo eenvoudig. Martin kon geen geld uitgeven wat hij nog niet heeft en het geld wat wij inmiddels tot onze beschikking hebben moet hij zo goed als mogelijk benutten.De spelers die op de verlanglijsten staan zijn niet allemaal haalbaar of kiezen voor het grote geld bij andere topclubs Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij met zijn kennis en connecties in de voetbalwereld er alles aan doet om de juiste spelers naar Rotterdam-Zuid te krijgen

Met de wetenschap dat wij nu al 3 punten meer hebben als vorig seizoen na 1 wedstrijd gaan wij te strijde tegen heerenveen dat vorige week in het abe lenstra stadion zo verrassend onderuit ging tegen Fc Dordrecht.

Jordie zit geblesseerd op de tribune naast een van onze nieuwe aankopen die hopelijk zo snel als mogelijk wedstrijd fit is. Kazim is echt een type speler met een "over mijn lijk" mentaliteit en uitstraling en dat is een eigenschap die wij goed kunnen gebruiken in dit team.

Inmiddels is de warming-up begonnen in een bijna geheel uitverkochte kuip op deze vrijdagavond.

De rood-witte wedstrijd mascotte van vandaag voorspelt winst voor Feyenoord.

Baas in eigen Kuip dat moeten wij uitstralen.

Dit is Rotterdam! Dit is Feyenoord !

De technische staf is op weg naar de bank .

Enkele minuten voor 8 rolt het mega grote Feyenoord embleem over de tribune naar boven en de gouden letters schitteren in de zon .

Groene en rooie rook stijgt op vanuit het legioen en dat betekent dat het luik is geopend en beide teams onze Rotterdamse Kuip gaan betreden.

Een gejuich uit duizenden kelen.

Europa cup, Wereldcup, Uefacup. Wij zijn FEYENOORD !

Schitteren om dit elke wedstrijd weer te zien.

FEIJENOORDERS dat zijn wij !

Mulder, Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Kongolo, Vormer, Vilhena, Immers, Bilal Te Vrede en Boetius.

Fluitconcert vanaf de tribunes als er gewisseld moet worden. Normaal spelen wij altijd de 2e helft richting vakken S, R, T, en X waar een groot deel van de meest fanatieke supporters zitten.Maar wat ze bij heerenveen schijnbaar nog niet weten is dat dit al enige tijd geleden is. Vak Y is inmiddels zeker net zo luidruchtig en na het verdwijnen van de tussen wanden ziet ook deze korte zijde van het stadion er sfeervol uit .Dus wisselen van speelhelft heeft geen zin. Feyenoord thuis is rondom een gekkenhuis!!

Heerenveen was totaal niet onder de indruk van het publiek en kwam al in de eerste minuten en paar keer gevaarlijk dichtbij Erwin Mulder.

Heerenveen loerde op zijn kansen en kwam er regelmatig razendsnel uit.

Keeper Kristoffer Nordfeldt was vanaf de eerste minuut al bezig om het spel te vertragen en het legioen beantwoorde dat met een gigantische fluitconcert als deze keeper het spel moest hervatten .

Heerenveen loerde op zijn kansen en kwam er regelmatig razendsnel uit.

Tonny en Te Vrede kwamen dicht bij een openingstreffer maar het geluk was aan de zijde van de Friese doelman.

0-0 na 45 minuten

Joey van den Berg moest na een uur spelen het veld verlaten met rood. Zijn 2e gele kaart ontving hij na een overtreding op Ruben Schaken die inmiddels in de ploeg was gekomen als vervanger van Bilal.

De kuip zwaait Joey natuurlijk vriendelijk uit. 11 tegen 10 dat was vorige week niet te merken op het stroeve veld in den haag maar op dit biljartlaken aan de maas mag het veld geen excuus zijn. Balsnelheid omhoog en slim de vrije man zoeken.

Maar heerenveen krijgt korte tijd later een vrije trap .

Duwen en trekken in de muur

Onze...?... Hakim Ziyech staat klaar voor de vrije trap .

Er wordt ruimte gemaakt in de muur zodat Hakim de korte hoek kan benutten.

Mulder zit wel in de buurt maar kan niet voorkomen dat wij tegen 10 man op een onverwachte 0-1 achterstand komen

In zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen scoort de 21 jarige Hakim uit een vrije trap.

0-1 en de 183 fans uit friesland vieren feest.

En de tranen vallen uit de Rotterdamse hemel neer op de kuip.

Na die openingstreffer van de bezoekers ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker.

En het was de altijd keihard werkende Lex Immers die met een goede kopbal via de voet van Te Vrede de rechter hoek opzocht.

Het doelpunt komt op naam van Te Vrede en wij staan weer op gelijke hoogte.

1-1 met nog 20 minuten op de klok en 1 man meer op het veld .

Zijn wij op weg naar 3 punten ?

Vilhena kreeg na een lichte overtreding geel van scheidsrechter liesveld die in deze sportieve wedstrijd nooit het record aantal gele kaarten kan verbreken.

Rutten kiest voor de aanvallende kwaliteiten van Manu in de laatste fase van de wedstrijd. Manu is niet de extra aanvaller waar wij op hadden gehoopt maar de vervanger van de toch wel enigszins tegenvallende Boetius.

Feyenoord schroefde het tempo omhoog.

Veel spannende momenten voor keeper Kristoffer Nordfeldt.

Onder groot applaus van het legioen werd Hakim Ziyeck in de 83 minuut gewisseld . Het gebeurt niet vaak dat dat een speler die ons op achterstand zet in de kuip met een ovatie het veld verlaat. Rutten ziet in deze speler de ideale nummer 10 voor ons team. Nog in dit weekend zal hij de beslissing nemen waar hij zal gaan spelen. De 21 jarige spelverdeler reageerde in de pers op geen enkele vraag omtrent een evt. vertrek naar Feyenoord maar achter de schermen zijn de besprekingen in volle gang .

Manu, Mitchell, Ruud hadden de winst op hun schoenen maar helaas zat het er niet in voor ons

De 10 van Heerenveen hielden stand en verdienden hun punt in de kuip.

2 gespeeld dus 4 punten en dat is 4 meer als vorig seizoen.

Het was weer een geweldige sfeer in de kuip die helaas niet beloont werd met 3 punten.

Feyenoord Bedankt !

Toch verlaat het legioen teleurgesteld de kuip.

Tot de volgende keer ...

Rooie en witte groeten van de [FR12]Crew..

Website statistieken

FR12.nl heeft 67760 leden - Op dit moment zijn 427 mensen actief, waarvan 79 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved