Fotoverslag

donderdag 7 augustus 2014 01:00 3.940 keer bekeken

Theater mode Theater mode sluiten

Fotoverslag Besiktas - Feyenoord

Let op! Het lijkt dat u het fotoverslag vanaf een mobiel of tablet bezoekt. Uw provider kan kosten rekenen voor het gebruik van veel data.

Over de wedstrijd is inmiddels alles al gezegd en geschreven. Wij blikken kort terug op de geweldige ervaring die wij opgedaan hebben in het indrukwekkend en vooral snikhete Istanbul.

Istanbul dat incl toeristen en illigalen op hoogtij dagen bijna 20.000.000 mensen binnen zijn stadsgrenzen heeft is eigenlijk een enorme (vrij)markt met honderden terrassen.

De Turkse vlag hangt in elke straat . Trots zijn zij op hun vaderland .

De Bosporus die op zijn smalste punt toch nog 650 meter is snijdt de stad door de midden een is tevens een zeer grote handels route voor de scheepvaart richting Rusland en ook de grote cruiseschepen komen via deze vaarroute op loopafstand van het centrum.

Na de training sessie van afgelopen dinsdag avond hadden wij alleen de woensdag nog maar om ons een klein beetje in te leven in het doen en laten van het leven in deze bruisende stad.

Met een temperatuur van ruim 30 graden op de imitatie thermometer van de bazaar gaan wij op zoek naar het oude/nieuwe stadion van Besiktas op vijandelijk terrein.

Duidelijk zijn de contouren te zien van dit prachtige stadion in aanbouw.

De locatie is schitterend en het ziet er nu al indrukwekkend uit.

Zoek een plaatsje in de zon zal hier niet gezongen worden aangezien iedereen er alles aan doet om de verkoeling in de schaduw te zoeken.

Tijdens de rit van Besiktas naar het oude centrum kwamen we ook dit prachtig gelegen stadion tegen

Dit is het Stadion van kasimpasa..Het Is daar een kleine chaos als de grote clubs daar komen spelen. (thanks Q)

Ook het stadion van Galatasary SK ontkomt niet aan onze camera.

De turk telecom arena is gebouwd op de Aslantepe (leeuwenheuvel) en er kunnen 53.000 toeschouwers plaatsnemen in dit indrukwekkende stadion.Sinds de oprichting zijn zij 19 keer landskampioen geworden en wonnen in 2000-2001 de uefa beker en de uefa supercup . Ook is deze club recordhouder in Turkije door 14 keer de nationale beker te winnen.

Fenerbahce uit 1907 is de populairste club van turkije Het stadion met een capaciteit van 56.000 ligt er verlaten bij en is eigenlijk alleen maar tijdens wedstrijden aan de binnenzijde indrukwekkend. Nu lijkt het meer op een hal van een scheepswerf.

Uiteraard hebben wij in die korte tijd zoveel als mogelijk proberen te zien maar ons uiteindelijke doel was toch de wedstrijd tegen Besiktas.

En groot deel van de dag zit erop een wij gaan op zoek naar de verzamelplek. In al die tijd in de stad zijn wij bijna geen Feyenoorders tegengekomen. Maar dat is achteraf ook niet zo vreemd in deze mierenhoop met een oppervlakte vergelijkbaar met die van de provincie Utrecht .

De infomail die wij van Feyenoord hebben ontvangen stond vol met nuttige informatie en ook op de afgesproken plek stonden enkele medewerkers van de club om onze vragen te beantwoorden. De bussen stonden tijdig klaar. Een er was ook nog een grote groep supporters die nog op de terrassen in de binnenstad aan de cola zat . zij werden zelfs opgehaald met een van de touringcars zodat wij gezamenlijk naar het afgelegen stadion konden afreizen. Goed bezig dus en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Tevens was er een special politie team aanwezig die ons en het vervoer naar het stadion zo goed als mogelijk gingen begeleiden. Zij waren er uiteraard ook voor onze veiligheid want het mag inmiddels duidelijk zijn dat supporters van Besiktas na de gebeurtenissen binnen en buiten de kuip niet echt onze grootste vrienden meer zijn .

De rit met de touringcars vanaf het centrum naar het olympische stadion was een attractie die ons net als de uitslag van de later gespeelde wedstrijd nog wel even bij zal blijven .

Zwaailichten of sirenes maken hier weinig indruk alles gaat door elkaar heen en tussen al dat geweld lopen er ook nog verkopers van flesjes water. Die gasten zijn ongeveer net zo dik als de belijning van de snelweg en dat is maar goed ook aangezien ze niet veel meer ruimte krijgen.

Begeleid door politie wurmen wij ons door de enorme file richting stadion. langs een groot deel van route staan veelal jonge agente in de snikhete zon langs de vangrails om …?…..,,,tja waarom eigenlijk.

Maar goed na deze hilarische rit komen wij ondanks de file meer dan ruimschoots op tijd aan bij het stadion.

De Turkse tekst op dit spandoek begrijp ik niet helemaal maar het lijkt verdacht veel op ons eigen Nederlandse taal maar dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest van deze snotapen.

Een handje vol supporters van de tegenstander op afstand gehouden door een groot aantal agenten roept ons onverstaanbare dingen toe. En sommige gooien het kleingeld wat wij in de afgelopen dagen aan fooi hebben gegeven van grote afstand weer naar ons terug. Ik zie dat maar als een vriendelijk gebaar.

Ook het betreden van het stadion verliep zonder grote problemen.

Het fouilleren gebeurde niet helemaal 100% maar aanstekers en muntgeld moesten worden ingeleverd. De enkeling die later nog over een aansteker beschikt had er ineens veel vrienden bij . Het verkooppunt met broodjes en drinken deed goede zaken en nadat de vlaggen waren opgehangen kon het wat ons betreft beginnen

Het stadion ziet er nog niet echt goed gevuld uit maar zoals zo vaak in het buitenland komen de fans pas op het allerlaatste moment binnen . Is het de file of vertrekken zij gewoon te laat van huis ??

Daar zit hun fanatieke deel.

Een voetbal wedstrijd in Turkije bekijken zonder zonnebloem pitten over je voorganger te spugen schijnt niet te kunnen dus wij doen maar aan deze traditie mee al werd dat niet gewaardeerd door de mensen voor ons.

En op deze enorme tribune valt ons groep natuurlijk nauwelijks op. Maar we hebben ons toch weer behoorlijk laten horen ondanks de einduitslag en de uitschakeling in dit financieel aantrekkelijke toernooitje.

Uiteraard verstomden onze klanken tegen die van de turken die hun met hun kunstmatige choreografie een enorm kabaal maakte.

400 tegen ruim 35.000 is natuurlijk niet te doen.

En ook op het veld probeerde onze jongens het wel maar al snel bleek dat wij er nog niet klaar voor zijn.

Mulder, Van Beek, Mathijsen, Kongolo, Nelom Vormer, Clasie Karsdorp, Immers, Vilhena, Schaken, Te Vrede Manu en Boetius. zij waren de Feyenoorders die op deze avond de achterstand moesten goed maken. Ondanks de goede start scoorde Demba Ba na een klein half uur de eerste van zijn 3 treffers op deze avond.

De 1-0 stond na 75 nog steeds op het enorme scorebord . En ineens scoort onze Elvis de gelijkmaker en werden wij gek van vreugde. Er was weer hoop en uitzicht op een verlenging en mischien zelfs meer.

De trommelaars en aanjagers van Besiktas wisten ineens niet wat ze moesten doen en het was ruim 8 minuten doodstil in het toch nog behoorlijk gevulde stadion .Dit hadden zij niet verwacht en het paste niet in hun straatje. Wij hebben reactie publiek dat reageerd op wedstrijd momenten en dan kan het in de kuip of daarbuiten behoorlijk spoken. Het blijkt maar weer dat het ook hier in Turkije meer gaat om aangestuurde herrie als om inleving op wedstrijd momenten . Juist op het moment dat Besiktas de steun gevoelsmatig nodig had toen geeft het feest publiek niet thuis . Wat hebben wij toch een geweldige supporters !!!

Maar helaas loopt het niet zo als gehoopt en kunnen de Turken weer in de hekken,

Even lijkt het erop dat de hekken het begeven maar de massaal aanwezige politie is er snel bij zodat het een beetje blijft bij wat kansloos en onduidelijk geschreeuw naar ons...

Wij schenken daar totaal geen aandacht aan en worden door de spelers bedankt voor onze aanwezigheid.

Het zat er niet in vanavond maar we hebben er het vertrouwen in dat de licht stijgende lijn op korte termijn zal worden versterkt en doorgezet gaat worden.

Ongeveer een uur na de wedstrijd keren wij zonder problemen onder begeleiding van de turkse politie en de Nederlandse voetbaleenheid weer terug naar het centrum.

Ook nu nu weer over de vluchtstrook waar de rest van het verkeer trouwens ook gewoon rijd.

Na een korte nacht Gaan de spelers en de meeste supporters weer naar Rotterdam en omstreken.

Geen winst maar wel weer een ervaring rijker en dat mede mogelijk gemaakt door de goede organisatie van Feyenoord de voetbaleenheid en de Turkse politie, Zij hebben er alles aan gedaan om het de supporters zo makkelijk en zeker ook zo veilig mogelijk te maken. Beide clubs liggen onder het vergrootglas van de corrupte fifa dus het was in ieders belang om dit duel zonder problemen te laten verlopen en dat is in onze ogen buiten het resultaat natuurlijk behoorlijk gelukt.

Achterom kijken heeft geen zin . We gaan nu pas beginnen!!

Feyenoord neemt het in de play-off ronde van de Europa League op tegen FC Zorya Luhansk. Dat is de uitkomst van de loting die vrijdagmiddag plaatsvond in het Zwitserse Nyon. Feyenoord speelt op donderdag 21 augustus eerst thuis tegen de ploeg uit Oekraïne. De return wordt op donderdag 28 augustus gespeeld. Bij winst over twee duels plaatst Feyenoord zich voor de groepsfase van de Europa League.

De koffers pakken wij binnenkort weer in voor het volgende Europese avontuur. tot Zondag ! .Ado-Feyenoord Groeten van de [FR12]CREW

Website statistieken

FR12.nl heeft 70096 leden - Op dit moment zijn 695 mensen actief, waarvan 238 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved