Fotoverslag

woensdag 6 augustus 2014 01:00 3.781 keer bekeken

Theater mode Theater mode sluiten

Fotoverslag Training Feyenoord in Istanboel

Let op! Het lijkt dat u het fotoverslag vanaf een mobiel of tablet bezoekt. Uw provider kan kosten rekenen voor het gebruik van veel data.

Ondanks het negatieve resultaat in de thuiswedstrijd zijn er toch nog ruim 300 (geregistreerde) Feyenoord-supporters, die hun club gaan steunen in Istanboel . Dat lijkt niet veel maar als je het thuisresultaat en de hoge kosten voor deze wedstrijd in ogenschouw neemt dan is het toch weer heel uniek dat er zoveel supporters afreizen naar het voetbalgekke Istanboel. De gemiddelde kosten om deze wedstrijd te bezoeken zijn toch al snel 600 euro en dat is in deze tijd zeker niet voor iedereen te doen.

Maar toch stappen wij in het vliegtuig om onze club te steunen. Er zijn er trouwens een aantal die de reis van 2700 Km met de auto hebben afgelegd. Het blijft mij altijd verbazen wat onze supporters er allemaal voor overhebben om Feyenoord te volgen.Onder de supporters was een wat oudere fan die in zijn jonge jaren de wereldbekerwedstrijd van ons in Argentinië heeft bezocht. Prachtige verhalen van deze Rotterdammer die samen met zijn zoon en een groep vrienden Feyenoord overal ter wereld volgt.

Na iets meer dan 3 uur landen wij op het Atatürk International Airport net buiten het snikhete Istanboel

Met ruim 14.000.000 inwoners is Istanboel de grootste stad van Turkije. Deels ligt de stad in Europa, deels in Azië .Gescheiden door de Bosporus en verbonden met 2 bruggen.

Ook is de stad op voetbalgebied behoorlijk verdeeld. Galatasaray en Fenerbahce zijn verreweg de meest populaire clubs van Istanboel. De huidige tegenstander van Feyenoord heeft de meest fanatieke supporters van deze 3 verenigingen

De stad beschikt over een zeer complex metronetwerk . Met een soort ov-kaart en een goede beschrijving van de diversen haltes gaan wij op weg naar de training die ruim 13km verderop in de stad zal worden afgewerkt.

De economie in Turkije gaat met grote sprongen vooruit.

Overal verrijzen er gigantische flats en complete nieuwe wijken. Ook dit enorme winkelcentrum is een toonbeeld van de huidige vooruitgang.

In de zomer van 2013 is het oude Besiktas JK Inönü Stadion gesloopt, waarna op dezelfde plaats werd begonnen met de bouw van de gloednieuwe Vodafone Arena.Helaas voor ons is deze bouw nog in volle gang en wordt er uitgeweken naar deze betonnen kolos met een capaciteit van iets meer dan 70.000

Het Atatürk Olimpiyat Stadyumu

Omringd door een gigantisch parkeerterrein lijkt het stadion niet echt groot.

Maar als we dichterbij komen zien wij al snel dat het een enorm bouwwerk is .

Via de hoofdingang mogen wij het stadion betreden .

De naam van het stadion verwijst niet enkel naar de grondlegger van de republiek Turkije, maar draagt ook de titel ‘Olympisch’. En dat is niet helemaal terecht. Het stadion werd namelijk gebouwd als onderdeel van de poging van Istanbul om de Spelen van 2008 binnen te halen… deze gingen uiteindelijk echter naar Beijing.

De meeste van de Feyenoord-supporters zijn in de prachtige binnenstad gebleven. Ongeveer 50 supporters namen toch de moeite om de training te volgen.

Eerst maar wat rood-wit in dit stadion.

Komt niet in de buurt van de Kuip maar de hoofdtribune is toch wel indrukwekkend.

De supporters van Besiktas hebben hun lange zijde voorzien van honderden vlaggen en een groot aantal spandoeken,

De verwachtingen zijn dat er slechts 20.000 toeschouwers op het duel afkomen

De ligging van dit stadion is een van de boosdoeners.

Maar we hebben allemaal gezien en gehoord in Rotterdam dat de fans van Besiktas een enorm hectische sfeer kunnen creëren en dat zal vanavond niet anders zijn.

Het is dus jammer het niet uitverkocht is maar dat kan ook in ons voordeel zijn.

Inmiddels zijn Bas en Lex als eerste op het veld .

En na ruim 5 minuten volgt de rest incl. Bilal Basacikoglu die morgen niet mag spelen maar uiteraard wel meetraint met de groep.

21 spelers dus in totaal.

De opstelling blijft gissen en daar waag ik mij niet aan.

Het enige wat ons opviel was dat de stemming onder de spelers nogal bedrukt was.

Dat kan natuurlijk duiden op een super geconcentreerde selectie en daar hopen wij dan maar op

Er werd wel hard gewerkt op dit zeer goede veld.

Een ding mag duidelijk zijn " wij geven ons niet makkelijk gewonnen" De fouten van vorige week hebben we hopelijk van geleerd en we zullen ze laten beven !!

Het zit er weer op.

110% inzet !! en een paar voorzetten op maat zo al een hele verbetering zijn.

Vandaag gaan de ruim 300 supporters vanaf het Sultanamet Meydani, naast de Blauwe Moskee, met speciale bussen rechtstreeks richting stadion. Deze extra service voor de Feyenoord supporters is een welkom aanbod aangezien openbaar vervoer naar dit afgelegen stadion niet voor iedereen eenvoudig is. De reistijd kan in de spits met een taxi wel oplopen tot 1.5 uur en het openbaar vervoer zal uit zijn voegen barsten.

Inmiddels is de nacht begonnen en verlaten wij dit betonnen kunstwerk.

En eenmaal terug in de binnenstad vallen we midden in het nachtleven. overdag, 's avonds of midden in de nacht het maakt hier niet uit het is altijd druk op straat. Gemoedelijk en vriendelijk is de bevolking in deze miljoenenstad maar zet ze niet in een auto dan veranderen deze rustige en behulpzame mensen van het een op het andere moment in coureurs die luid toeterend stoplichten en voetgangers negeren ...

Er is nog steeds hoop voor ons in dit CL avontuur. Het kan zomaar zo zijn dat wij donderdag dolgelukkig naar Rotterdam vliegen en mocht dat niet zo zijn dan hebben wij in elk geval weer een bijzonder Feyenoord-avontuur achter de rug. En dat pakken ze ons nooit meer af. Later op de dag meer van de stad en de supporters. ROOIE EN WITTE GROETEN VANUIT ISTANBUL !!!!

Website statistieken

FR12.nl heeft 73435 leden - Op dit moment zijn 737 mensen actief, waarvan 154 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved