Fotoverslag

donderdag 23 januari 2014 01:00 7.099 keer bekeken

Theater mode Theater mode sluiten

Fotoverslag ajax - Feyenoord

Let op! Het lijkt dat u het fotoverslag vanaf een mobiel of tablet bezoekt. Uw provider kan kosten rekenen voor het gebruik van veel data.

Tijdens de aanloop van deze knvb beker wedstrijd waren er volop berichten in de media. Nagenoeg iedereen had er wel iets over te melden.Het ging in de berichtgeving niet over de beide teams maar de volledige aandacht ging naar de beide supporters groepen. Het zou wel eens uit de hand kunnen lopen vertelde burgemeesters en supportersverenigingen.De loting besliste dat ajax thuis mocht spelen en later werd bekend dat wij daar niet bij aanwezig mochten zijn. Waar de amsterdommers in de vorige onderlinge KNVBwedstrijd het voor elkaar kregen om dit duel over 2 wedstrijden uit te smeren deed Feyenoord geen enkele poging om dit onrecht te bestrijden.

De gevolgen waren dat er gisteren en enorme kostbare politie macht op de benen was om ervoor te zorgen dat wij niet naar binnen konden. Het vele zware vuurwerk wat voor de wedstrijd nabij de hoofdingang werd afgestoken werd door de politie afgedaan als een ludieke en ongevaarlijke actie van het 410 zangkoor. Zij hadden het te druk met het Rotterdamse foto album bekijken en keerden hun rug naar de steeds luider wordende explosies.

In de dagen voor de wedstrijd adviseerde onze eigen burgemeester, bestuur en de supportersvereniging om niet naar 020 te gaan. En dat zet je dan toch heel even aan het denken. Maar de meeste slaan dat advies in de wind en waren op dat moment al in het bezit van geldig en rechtmatig verkregen toegangs-bewijs. Wij hebben het niet zo op onze burgervader en organisaties die uit eigenbelang ons hun wil proberen op te leggen. De meeste indruk maakte de oproep van Leonardo op ons. Hij weet als geen ander hoe scheef de verhoudingen nu nog steeds zijn tussen de supporters van Feyenoord en de fans van ajax. Hij adviseerde ons om gewoon thuis te blijven en zo elk risico's te vermijden. "Je kan toch niet juichen dus wat moet je daar" sprak de Feyenoorder en filmmaker van The other side of the heart is white.

Ondanks al die goede bedoelingen gaan enkele van ons toch op weg om getuigen te zijn van deze voetbalwedstrijd. Uiteraard laten wij wel onze petten en sjaals thuis zodat wij niet herkend zullen worden als echte voetballiefhebbers met een rood-wit hart. WAAR FEYENOORD IS ZIJN WIJ !!!!

En als je je normaal opstelt naar een ander dan is er geen probleem om in je eigen land vrij te reizen en je favoriete club te bezoeken.

Ruim 100 supporters waarvan enkele Feyenoorders, die hun kaarten bij enkele officiële tussenhandelaren hadden gekocht werden geweigerd bij de poorten van de evenementen hal. Hun kaarten werden door de legale verkopers geblokkeerd nadat er dus al betaald was. Zonder er een ophef van te maken vertrokken zij terug naar huis.

Eenmaal binnen zagen wij als eerste de Feyenoordvlag die tijdens de opkomst gebruikt zal worden.

Het duel is geheel uitverkocht.

En de Feyenoord selectie loopt warm.

20.45 en daar komen de spelers op het veld

Scheidsrechter Blom

Mulder Janmaat Van Beek Mathijsen (75 Nelom) Martins Indi Clasie Immers Vilhena (88 Goossens) Schaken Pelle en Boetius (75 Armenteros)

En ook zij proberen positief in de aandacht te komen met dit spandoek. Helaas zouden zij later in de wedstrijd hun ware zieke aard weer laten zien. Dit soort georganiseerde bendes met nota bene alle steun van het ajax bestuur is een schande voor voetbal minnend nederland.

Iedereen is welkom in het uitvak van de kuip ,maar deze gasten nooit!!!

De sfeer is uiteraard eenzijdig. En het wordt steeds stiller in de arena als de toeschouwers zien dat Feyenoord bijzonder goed van start gaat . De geweldige wedstrijd tegen FC Utrecht afgelopen zondag lijkt hier zijn vervolg te krijgen.

En wij worden na iets meer als 6 minuten beloont voor die goede start .

Door de stilte in de aRENa kon je het gejuich horen vanuit de cafés op het stadhuisplein in het centrum van voetbalstad nummer 1 Rotterdam.

Ik kon niet juichen maar de tranen stonden in mijn ogen van geluk. Gelukkig kon ik lastige vragen van mijn buurman omzeilen door hem te vertellen dat die koffie wel erg heet was.

Deze 020 fan kon de spanning niet aan en werd onwel. Ook al is het er een van de verkeerde club dit gun je natuurlijk bijna niemand.

Maar wij vieren feest!!! 0-1 doelpuntenmaker BOETIUS !!!

Prachtige snelle combinaties en een geweldig uitstraling van dit Feyenoord zorgde ervoor dat de stemming in de arena steeds bedroevender werd. Slechts het met trommel en megafoon aangestuurde 410 koor op de 2e ring zorgde voor wat herrie.

Helaas was het weer een fout in de verdediging die de tegenstander in de wedstrijd bracht.

Ruim 30 minuten waren wij de baas in de arena.

Rust stand 1-1 en het beloofd een lange avond te worden als deze stand op het score bord blijft staan.

In de rust spreekt van de sar de bezoekers toe en vroeg een ieder te gaan staan tegen kanker. Luid applaudisseerde iedereen. En even stonden wij stil om ons respect te tonen aan iedereen die nu met de strijd tegen deze ernstige ziekte bezig is. Maar ook dachten wij aan diegene die deze oneerlijke strijd verloren hebben.

Na deze toespraak zwaaide van de sar met beide handen naar vak 425/26 waar vak 410 staat(logische he?) Even had ik het idee dat wij elkaar begrepen en dat wij ondanks al onze verschillen op dit vlak toch met 1 gedachten op de tribune konden staan.

Helaas werd ik al snel uit mijn droom geholpen! Het antwoord van deze blote buikies bende volgde al snel met deze kansloze tekst. En dit alles met goedkeuring van ajax. Van de sar vertelde ruim na de wedstrijd dat hij het niet goedkeurde maar dat hij het wel kon begrijpen omdat het een antwoord was op voorvallen uit het verleden. 410 bedankt. U hoort nog van ons.

Wij hebben ons deze avond aangepast. Met velen zijn wij thuis gebleven om problemen te voorkomen. Ludieke en minder ludieke acties zijn afgeblazen. Maar deze rode lap die ons voor de ogen is gehouden doet bij vele de haat weer oplaaien.

Op het veld gaat het trouwens ook de verkeerde kant op.

Geen commentaar.

Thja. Koeman zal het wel weten hij is tenslotte de gehele dag met die gasten aan het werk.

En zowaar gaan er soms mensen zingen buiten het blote buikjes vak.

Nadat in de laatste minuut ook nog de 3-1 is gevallen verlaten wij zo snel als mogelijk deze zieke plek

Met gierende banden terug naar Rotterdam en omstreken. We kunnen ons nu volledig concentreren op de titel dat is tenslotte de hoofdprijs ! De beker is een troostprijs maar het spelen van een finale in de Rotterdamse kuip dat is een van de mooiste dingen die er zijn. En dat moeten wij helaas missen.

Deze wedstrijd is mede verloren door de afwezigheid van de 12e man. De adrenaline die wij kunnen overbrengen op de Feyenoord spelers is vaak net dat zetje in de rug waardoor spelers zich net als ons onverslaanbaar voelen. Nu alles voor de titel.

De volgende wedstrijd gaan wij op weg naar ado waar 80 fanatieke aanhangers van Juventus met open armen worden ontvangen maar waar wij met onze officiële aangekochte kaarten niet welkom zijn en in een veels te klein bezoekersvak gepropt worden terwijl de rest van het stadion voor de helft leeg is. Wat betekent het woord discriminatie eigenlijk??. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Onze rook is groen ons hart is ROOD-WIT... .

Voor u waren in het concertgebouw deze 3 toppers  Jim,  Jonathan  en John

Rooie en witte groeten [FR12]John

Website statistieken

FR12.nl heeft 72594 leden - Op dit moment zijn 446 mensen actief, waarvan 164 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved